Kolač od jabuka nije samo pravi klasik, nego je i mnogima apsolutni favorit. U krajnjoj liniji je voćni, sočan i sladak - sve u jednom. Genijalno kod ovog recepta za klasični kolač: spravlja se od samo nekoliko sastojaka i gotov je za tren. Ovo je vjerojatno i najbrži kolač od jabuka, stoga je pravi san za sve ljubiteljice deserata: spravlja se brzo, jednostavno te s malo sastojaka.
Bez obzira na to imaš li neočekivanog posjetitelja ili si jednostavno raspoložena za ukusan klasičan kolač: s pomoću ovog recepta u tren možeš pripremiti mirisnu i sočnu slasticu. Najbolje je isprobati ga već ovog vikenda i uživati uz šalicu kave!
Sastojci
- 5 jabuka, izrezanih na tanke kriške
- 1 šalica šlaga, plus 4 žlice vrhnja
- 2 šalice brašna
- 1 šalica šećera, plus 3 žlice šećera
- 3 jaja
- 1 pakiranje praška za pecivo
- 1 pakiranje vanilin šećera
- 25 g maslaca
- 1 žličica cimeta
- 5 žlica listića badema
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva i namasti lim za pečenje (oko 40 x 30 centimetara).
2. U zdjeli pomiješaj šlag, brašno, šećer, jaja, prašak za pecivo i vanilin šećer. Zatim izlij smjesu u lim, ravnomjerno rasporedi i peci u pećnici pet minuta.
3. Izvadi lim, rasporedi kriške jabuka po biskvitu te pospi bademe po vrhu.
4. Zagrij maslac, 3 žlice šećera, cimet i 4 žlice vrhnja u maloj posudi ili kratko u mikrovalnoj pećnici, a zatim time premaži kolač.
5. Na kraju kolač ponovo stavi u pećnicu i peci oko 15 minuta. Nemoj zaboraviti testirati čačkalicom je li dovoljno pečen!