SARAJEVO

Parlament odbio smijeniti Vijeće ministara

11.01.2021.
u 16:31

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nisu prihvatili inicijativu poslanika iz oporbenih partija o smjeni trenutnog saziva Vijeća ministara koju su razmatrali na današnjoj sjednici Doma.

Tijekom rasprave o ovom prijedlogu iznesene su brojne zamjerke na rad ovog saziva Vijeća ministara, ali su zastupnici istaknuli i stvari zbog kojih smatraju da sadašnji saziv treba nastaviti obavljati dužnost.

Okosnicu vlasti na državnoj razini čine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Stranka demokratske akcije (SDA) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) s njihovim koalicionim partnerima, a zahtjev su podnijeli poslanici Naše stranke, Socijaldemokratske partije (SDP) i Nezavisnog bloka (NB).

Trinaest poslanika glasovalo je za smjenu Vijeća ministara BiH koju predvodi predsjedavajući Zoran Tegeltija (SNSD), 25 poslanika glasalo je protiv dok ih je troje bilo suzdržanih.

Zastupnicima se obratio Tegeltija koji je ocijenio da je Vijeće ministara trebalo više komunicirati s javnošću kako bi zastupnici prepoznali njihov rad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije