Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a RH

Plenković najavio sastanak s Predsjedništvom HDZ-a BiH: Razgovarat će se o izborima u BiH, položaju Hrvata, pregovorima s EU...

Plenković, Krišto, Čović
Denis Kapetanović/PIXSELL
15.07.2024.
u 20:19

Na tom sastanku će se razgovarati o pripremama za lokalne izbore u BiH, pripremama za predsjedničke izbore u Hrvatskoj te o pregovorima o članstvu BiH u EU i položaju Hrvata u BiH.

Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a RH Andrej Plenković najavio je danas da će se idući ponedjeljak u Splitu sastati s Predsjedništvom HDZ-a BiH.

Kako je najavio, na tom sastanku će se razgovarati o pripremama za lokalne izbore u BiH, pripremama za predsjedničke izbore u Hrvatskoj te o pregovorima o članstvu BiH u EU i položaju Hrvata u BiH.

Plenković je kazao da se pripremaju za predsjedničke izbore, proveli su internu anketu koja pokazuje velike želje za promjenom na dužnosti predsjednika Republike Hrvatske te da imaju nekoliko potencijalnih kandidata koji mogu pobijediti.

"Anketa govori o tome da su velike želje za promjenom na dužnosti predsjednika Republike Hrvatske među anketiranim biračima i građanima. Imamo nekoliko potencijalnih kandidata koji mogu pobijediti", kazao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a RH. Najavio je kako će u idućim danima voditi razgovore s potencijalnim kandidatima, imati proces konzultacija unutar stranke, ali i sa drugim strankama koje bi bile spremne podržati njihovog kandidata.

Na novinarski upit kada će se znati tko je kandidat HDZ-a za predsjedničke izbore ponovio je kako je u anketi bilo više imena koja su testirana i mnogi od njih su "sjajno prošli" ne želeći iznositi konkretna imena, prenosi Hina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?