vlada rs

Početak izgradnje autoceste Banja Luka - Prijedor očekuje se do kraja mjeseca

Vlada RS
12.09.2024.
u 18:01

Institucije RS-a ispunile sve obveze kada je riječ o ovom projektu o kojemu se govorilo na jučer održanoj sjednici Vlade RS-a

Vlada Republike Srpske očekuje od kineske kompanije Shandong da do kraja mjeseca počne s radovima na izgradnji autocese Banja Luka - Prijedor jer su institucije RS-a ispunile sve obveze kada je riječ o ovom projektu.

Vlada je razmatrala jučer informaciju u vezi s izgradnjom autoceste Banja Luka - Prijedor, priopćeno je iz Vlade Republike Srpske.

Dana je suglasnost da se Trebinju iz proračuna Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite za ovu godinu isplati 525.510 s PDV-om za radove na infrastrukturnom opremanju lokacije nove bolnice, a riječ je o fekalnoj i kišnoj kanalizacijskoj te vodovodnoj mreži. Vlada je prihvatila informaciju o potrebi osiguravanja sredstava prema sporazumu o obvezama i odgovornostima u procesu pripreme i provedbe projekta "Izgradnja i opremanje novog objekta Bolnice Trebinje". Sporazumom je predviđeno da će Ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite osigurati sredstva do 50 posto iznosa za izvođenje radova na osiguravanju priključaka na komunalnu javnu infrastrukturu, do granica građevinske parcele, za izgradnju nove bolnice, što podrazumijeva priključke na vodovod, fekalnu i oborinsku kanalizaciju, elektroenergetsku mrežu. Na sjednici je usvojena i informacija o donaciji roba iz interventnih nabava Crvenom križu Republike Srpske. Vlada RS izvršila je raspodjelu 99.000 KM za investicijsko održavanje, rekonstrukciju i adaptaciju zgrada i objekata osnovnih škola. Za sanaciju krova u Osnovnoj školi "Sveti Sava" Banja Luka izdvojeno je 60.000 KM, a obnovu stolarije u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Sitnešima 39.000 KM. Vlada je za nabavu postrojenja i opreme izdvojila 159.500 KM, od čega Osnovnoj školi "Sveti Sava" Brod za nabavu namještaja 85.000 KM, Osnovnoj školi "Ozren" Paklenica Donja za sanaciju grijanja 43.000 KM, Osnovnoj školi "Veljko Čubrilović" u Priboju kod Lopara za sanaciju grijanja 31.500 KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije