TOMISLAVGRAD

Pokopan 80 godina nakon što su ga ubili partizani

13.09.2024.
u 13:17

Na mjesnom groblju u Seonici kod Tomislavgrada obavljena je sahrana zemnih ostataka pokojnog Ante Radoša ”Mićevića” (1921. – 1944./2024) iz Seonice koga su partizani na svirep način ubili 1944. godine u Mesihovini nedaleko od mjesnog groblja i tu ga zatrpali u plitki grob na obližnjoj ledini.

Trebalo je proći dosta vremena da proradi svijest jednog od sudionika tog partizanskog zločina i da pred svoju smrt (A.G.) dođe na to mjesto zločina i da posvjedoči, tko je i na koji način ubijen.

Nakon 80 godina, Ante Radoš nadomak svoje kuće kamo je trebao doći kako bi vidio svoju obitelj, zločinačka ruka mu je to uskratila. Ipak, Božja proviđenja su takva da je ovozemaljski smiraj našao u obiteljskoj grobnici i susret sa svojima u vječnosti, piše Omolje.com.

Ante Radoš je jedan od trojice poginule braće u Drugom svjetskom ratu, koji je sahranjen, i za čiji se grob nakon 80 godina zna. To je sudbina brojnih hrvatskih domoljuba koji su odgovorili na zov domovine i za koju su darovali brojne živote, bilo u borbi ili su smaknuti iz mržnje samo zato što su Hrvati i čiji se zemni ostaci nalaze na neznanim grobištima rasuti po bivšoj Jugoslaviji na brojnim pravcima Križnog puta.

Od pokojnog Ante oprostili su se članovi uže obitelji i susjedi. Sprovod je vodio mjesni župnik fra Sretan Ćurčić, navodi Omolje.com.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije