Fond za zaštitu okoliša FBiH

Polivalentno igralište za nogomet, košarku i tenis uveseljavat će djecu i odrasle

11.10.2022.
u 10:27

U posavskoj općini Odžak s nestrpljenjem se iščekuje završetak radova na modernom igralištu koje će služiti svim njegovim stanovnicima. Prilikom izgradnje korištena je reciklirana plastika, što ga čini jedinim takvim igralištem ne samo u Odžaku nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini, piše akta.ba.

Velika stvar za općinu

Odžak je ovih dana dobio još jedno sportsko igralište, no ne bilo kakvo, nego multifunkcionalno igralište kojemu je podloga izrađena od reciklirane plastike. Ovaj projekt podržali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Općina Odžak te Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Posavske županije. - Ovo je polivalentno igralište za nogomet, košarku i tenis izgrađeno od reciklirane plastike po najboljim standardima koji vladaju u ovom dijelu sporta. Prvo je ovakvo igralište u Odžaku i mislim da je prvo i u Federaciji Bosne i Hercegovine - kazao je Anes Osmanović, ministar prometa, veza i zaštite okoliša PŽ-a.

Osim ovog moderno izgrađenog igrališta, ljubitelji nogometa u ovoj posavskoj općini prošle godine dobili su prvo igralište s umjetnom travom. I ovaj projekt financirali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Općina Odžak te Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Posavske županije. - Prije točno godinu dana izgrađeno je još jedno moderno igralište s umjetnom travom, dakle, također novo moderno igralište koje se nalazi u središtu grada, tako da ova dva igrališta koja su izgrađena zaista pružaju djeci Odžaka vrhunske uvjete za sport - dodao je ministar Osmanović. Ideja za izgradnju ovakvih igrališta stigla je iz mjesnih zajednica koje su tražile sredstva kako bi projekt bio proveden i kako bi mladi koji ovdje žive što više slobodnog vremena provodili baveći se sportom.

Čeka se na termin

- Mi smo se prijavili - Mjesna zajednica broj 2 i uz pomoć Vlade Posavske županije te Ministarstva za izbjegle i raseljene osobe dobili jedno igralište ovdje, a u drugoj Mjesnoj zajednici broj 1 izgrađeno je sada igralište gdje je stadion - kazao nam je Muhamed Puzić, predsjednik Mjesne zajednice Odžak 2. U razgovoru je predsjednik Mjesne zajednice Odžak 2 rekao i kako je projekt više nego uspješan jer mlađa populacija u Odžaku igralište koristi u velikoj mjeri. To potvrđuje da je novac korisno utrošen te da su mladi zadovoljni ovim ulaganjem u sport. - Evo, imamo ovo malo igralište ovdje koje je otvoreno prošle godine. Nema slobodnih termina, morate čekati na termin kako bi se djeca igrala - rekao je Puzić. Odžak je nekada u pogledu sporta bio prepoznatljiv po uspjesima Odbojkaškog kluba Napredak. Izgradnja ovakvih sportskih terena budi nadu da će se ovdje afirmirati novi mladi ljudi koji će kroz neki sport biti ambasadori svoga grada. U svakom slučaju, vrijeme provedeno baveći se sportom nije i nikada neće biti uzaludno potrošeno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije