ISPROBAJTE VEĆ DANAS

Posni kolač: Brzo i jednostavno, bez jaja, bez mlijeka...

coolinarika
30.03.2022.
u 07:43

Kolač se brzo i jednostavno pravi tako da nema razloga da ga već sada probate i uvjerite se u njegovu slast.

Sastojci

400 ml vode
15 kašika šećera
20 kašika oštrog brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike džema bilo kojeg
1 kašičica sode bikarbone
3 kašike kakaa (ili neskvika)
8 kašika pšeničnih klica (ili oraha)
još 3,4 kašike džema za premazivanje kolača

Priprema

Sjediniti sve sastojke i izliti u pleh (35x20cm) u koji ste stavili pek papir.

Peći na 200 stupnjeva 30 minuta, piše Coolinarika

Gotov kolač premazati džemom i posuti po želji s pšeničnim klicama, ili orasima ili mljevenim posnim keksom...

Savjet
Pšenične klice su odlična zamena za orahe ako je netko alergičan na njih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije