Povjerenstvo za suradnju s NATO-om o pripremi Programa reformi

03.07.2024.
u 15:33

U Ministarstvu vanjskih poslova BiH održana je  druga sjednica Komisije za suradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu sjednice, između ostalog, bilo je pitanje usvajanja Nacrta programa reformi BiH za 2023. godinu od strane Komisije, te njegovog upućivanja u dalju proceduru usvajanja na Vijeću ministara BiH. Također, razgovarano je i o pripremi Programa reformi 2024.

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH i predsjedavajući Komisije Josip Brkić informisao je prisutne o aktivnostima na pripremi NATO Partnerskog 360 Simpozija, koji će biti održan u Sarajevu od 22. do 24. listopada 2024. godine. Koordinaciju svih pripremnih aktivnosti sa NATO-om obavlja Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Podsjetio je da je riječ o događaju koji ima globalni karakter, i na kojem saveznici, zemlje partneri i međunarodne organizacije mogu raspravljati o zajedničkim sigurnosnim i drugim izazovima s kojima se suočavaju naša društva. Konkretnije informacije o temama ovogodišnjeg Simpozija, kako je rekao, bit će poznate nakon NATO Samita u Vašingtonu, koji se održava od 9. do 11. jula ove godine.

Razgovarano je i o pitanjima kadrovskih izmjena u sastavu Komisije usljed odlaska u mirovinu nekih članova, kao i izdavanju potrebnih sigurnosnih dozvola za pristup tajnim NATO podacima, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

NATO je godinama predan BiH, koja ima veliki značaj i za cijelo okruženje zapadnog Balkana. BiH i Sjevernoatlanski savez njeguju dobru i produktivnu suradnju na nizu polja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije