Podrška izvrsnosti u poslovanju:

Predstavljeno 15 bh. kompanija finalista Management Excellence Award Programa

16.07.2024.
u 17:11

Susretom u Sarajevu, u organizaciji UniCredit Bank, vodeće financijske institucije u BiH, i svjetske kompanije za poslovno savjetovanje, Deloitte, održan je uvodni događaj prvog Management Excellence Award Programa, kojem su prisustovali predstavnici 15 bosanskohercegovačkih kompanija koje su odabrane za daljnje učešće u ovogodišnjem izdanju MEA Programa.

Poziv za sudjelovanje u MEA Programu privukao je preko 50 uspješnih bh. kompanija, što je rezultiralo jakom konkurencijom. Nakon pažljivog razmatranja, odabrano je 15 kompanija finalista: Cube Design, Menprom, R&S, Plastoflex, AS Nostro, Codaxy, Mladegs Pak, Aida-Commerce Alfa, Complex, Jasal, Medena Commerce, Bauklar, TMP i Senex, koje su se posebno istakle
svojim poslovnim performansama, liderstvom i poduzetničkim duhom.

Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d., s ponosom je istakla izvanredan interes za MEA Program i naglasila: "Svjesni činjenice da su upravljačke strukture malih i srednjih poduzeća instrumentalni pokretači održivog privrednog rasta Bosne i Hercegovine, u suradnji s našim partnerom Deloitte, osmislili smo ovaj sveobuhvatni Program kako bismo, zajedničkim snagama, dodatno podržali njihov rast i razvoj te pružili novu platformu za umrežavanje i promociju. Kao vodeća financijska institucija, imamo odgovornost prema našem društvu i naša je misija biti pouzdan partner i oslonac u osnaživanju zajednice u kojoj živimo i djelujemo. Uvjereni smo da će MEA Program sudionicima pružiti neprocjenjive uvide i ključne alate za ostvarivanje kontinuiranog
napretka i poslovnog prosperiteta te da ćemo zajedno ubrzati privredni motor naše lijepe Bosne i Hercegovine."


Ovo je ujedno bila prilika da se predstavnicima kompanija detaljno prezentiraju svi aspekti Programa, uključujući elemente prepoznavanja dostignuća, edukacije, umrežavanja i mentorstva. Sudionici su imali priliku čuti o konkretnim koracima i resursima, koji će im biti dostupni tijekom trajanja Programa.

„Ponosni smo vidjeti veliki broj prijava privatnih bosanskohercegovačkih kompanija koje žele unaprijediti svoje poslovanje, povećaju svoju vidljivost na tržištu, privuku najbolje talente i umreže se s drugim liderima u poslovnoj zajednici. To nam je signal s tržišta da su programi poput Management Excellence Awarda od velikog značaja za poslovnu zajednicu i da smo na pravom putu da napravimo dugoročnu pozitivnu promjenu na ekonomiju i društvo. Radujemo se narednom periodu gdje će 15 odabranih kompanija imati priliku da nazoče izvrsnim edukacijama, ali i da od strane stručnog Deloitte tima dobije detaljnu analizu poslovanja i coaching koji će, prateći globalne standarde, pomoći svakoj od njih da ostvare konkurentsku prednost na tržištu“, naglašava Sabina Softić, odgovorna partnerica i direktorica Deloitte Bosna i Hercegovina.


Govoreći o izvrsnosti, kroz kratki razgovor, prisutnim kompanijama predstavila se i najbolja marathon biciklistkinja svijeta i najuspješnija bh. biciklistkinja, Lejla Njemčević, koja je govorila o svojim sportskim iskustvima i preprekama s kojim se susreće na putu do vrha, te istaknula osobine koje su neophodne za vrhunske rezultate, bilo da je riječ o sportu ili biznisu.


Elma Delalić-Hasković, menadžerica u Odjelu poslovnog savjetovanja u Deloitte Bosna i Hercegovina, ističe: “Radujemo se idućim koracima MEA Programa i saradnji s 15 odabranih kompanija. Vjerujemo da će naši zajednički napori donijeti pozitivne rezultate, prepoznajući i nagrađujući najbolje prakse unutar poslovne zajednice. MEA nagrade, kao simbol izvrsnosti u upravljanju, će biti dodijeljene u 4 kategorije: strategija, operativna izvrsnost i inovacije, talenti i kultura, upravljanje i finansijska izvrsnost. Posebna nagrada će biti dodijeljena za izvrsnost upravljanja i žensko liderstvo. Vjerujemo da MEA priznanje ne samo da prepoznaje trenutne
uspjehe, već i motiviše kompanije na kontinuirano unaprjeđenje i inovacije, stvarajući tako pozitivne promjene u cijeloj poslovnoj zajednici.”


Program Management Excellence Award (MEA) osmišljen je s ciljem prepoznavanja i podrške uspješnim bosanskohercegovačkim kompanijama putem mentorstva, edukacije i umrežavanja te omogućava daljnji rast i unaprjeđenje poslovanja, osiguravajući da kompanije postignu svoj puni potencijal.


Šestomjesečni program bit će zaključen dodjelom prestižnih MEA nagrada, kao potvrde izvrsnosti najuspješnijih kompanija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije