Giotto torta bez pečenja, s podlogom od keksa i lješnjaka, laganim kremama s bijelom i mliječnom čokoladom i hrskavim krokantom od lješnjaka. Priprema se brzo i jednostavno, i jaaaako je ukusna!
Sastojci:
Podloga od keksa i lješnjaka:
▪ 200 g mljevenog keksa
▪ 60 g lješnjaka
▪ 120 g maslaca
Čokoladne kreme s mascarpone sirom:
▪ 500 g mascarpone sira
▪ 300 ml slatkog vrhnja
▪ 1 paketić šlagfixa
▪ 100 g bijele čokolade
▪ 100 g mliječne čokolade
▪ 2 pakiranja Giotto kuglica
Dekoracija:
▪ malo šlaga
▪ 2 pakiranja Giotto kuglica
▪ krokant od lješnjaka
Priprema:
Lješnjake tostirajte, ohladite i sameljite. Maslac otopite na laganoj vatri pa pomiješajte s mljevenim keksima i lješnjacima. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm). Prije nego što smjesu stavite u kalup dno namastite maslacem, a rubove kalupa obložite papirom za pečenje.
Za pripremu kreme na pari zasebno otopite obje čokolade – bijelu i mliječnu.
U zdjeli izmiksajte slatko vrhnje uz dodatak šlagfixa. Kada postane dovoljno čvrsto dodajte Mascarpone sir pa sve još kratko izmiksajte. Kremu od šlaga i Mascarpone sira podijelite na dva jednaka dijela pa u svaki dio dodajte čokoladu – u jednu kremu bijelu, a u drugu kremu mliječnu čokoladu.
Obje kreme još kratko izmiksajte, tek toliko da se čokolada sjedini s ostatkom kreme.
Dva pakiranja Giotto kuglica sitno nasjeckajte, podijelite na dva dijela i umiješajte u obje kreme.
Na podlogu od keksa i lješnjaka rasporedite svijetlu kremu, a zatim i tamniju kremu. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, da krema očvrsne. Prije posluživanja tortu možete ukrasiti krokantom od lješnjaka, šlagom i Giotto kuglicama.