Ako razmišljaš kakav desert bi mogla pripremiti za vikend, imamo super rješenje! Neće ti uzeti puno vremena, priprema neće biti komplicirana, a rezultat će biti slastan... i s dozom nostalgije. Sigurno si kao dijete voljela kolač od pudinga i keksa, a taj malo zaboravljeni recept gastro influencerica Marija Mazalin je vratila iz zaborava i podignula ga na višu razinu, piše miss7.24sata.hr.
Pripremila je puding keks tortu koju je uz to servirala na predivnom pladnju i poslužila na très chic tanjuriću! Znamo gdje je Marija pronašla posuđe, i to ćemo ti otkriti, ali prvo - recept!
Sastojci:
2 pudinga od čokolade
1l mlijeka
5 banana
sirup od naranče (od kojeg se pravi sok)
400g petit keksa
200g tamne čokolade za kuhanje
150g slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
1. Napravite puding prema uputama na pakiranju
2. Kekse kratko umočite u sirup od naranče, na njih posložite tanko narezanu bananu i redajte ih u kalup
3. Druga opcija je da prvo poredate kekse umočene u sirup, s unutarnje strane sve premažete slojem pudinga i onda na njega "nalijepite" tanko narezanu bananu i tako u krug.
4. Napravite ganache tako da na pari otopite i miješate tamnu čokoladu i slatko vrhnje (sobne temperature ili lagano ugrijano) dok se lijepo ne poveže.
5. Prelijte tortu ganacheom i stavite na hlađenje 2 sata ili više.