RECEPTI

Sočna njemačka čokoladna torta s orasima i kokosom kao iz slastičarnica

20.07.2024.
u 17:18

Sočna torta od čokoladnog biskvita i slatke kreme od kokosa i oraha podrijtelom dolazi iz Njemačke. Kombinacija tropskog kokosa i hrskavih oraha oduševit će vas svojom jednostavnošću i jedinstvenom slatkom aromom. Tortom oduševite svoje najmilije za posebne prigode ili za obična druženja.

Sastojci:

    115 g čokolade
    120 ml vruće vode
    270 g brašna
    1 žlica kakao praha
    1 žličica sode bikarbone
    ½ žličice praška za pecivo
    ½ žličice soli
    284 g omekšanog maslaca
    400 g šećera
    4 jaja
    1½ žličice ekstrakta vanilije
    240 ml jogurta

Krema od kokosa i oraha:

    320 g šećera
    360 ml kondeziranog mlijeka
    3 žumanjka
    170 g maslaca
    prstohvat soli
    300 g kokos
    120 g oraha
    ½ žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, U velikoj zdjeli promiješajte čokoladu i vruću vodu, zdjelu držite iznat lonac vruće vode kako bi se otopilo. U zdjeli za miješanje pomoću miksera miksajte maslac i 3/4 šećera dok ne postane svijetle boje. Dodajte žumanjke, jedan po jedan, miksajući nakon svakog. Zatim umiješajte ekstrakt vanilije. Dodajte otopljenu čokoladnu smjesu i miksajte dok se sve ne spoji. Mikserom dodajte trećinu smješavine brašna, a zatim polovicu jogurta. Ponovite s drugom trećinom brašna i ostatkom jogurta. Miksajte dok se sve ne sjedini.

U posebnoj zdjeli izmiksajte bjelanjke u snijeg, polako posipajte preostalom trećinom šećera. Miksajte dok se ne spoji, pa lagano dodajte bjelanjke u smjesu za tijesto.

Tijesto ravnomjerno rasporedite po pripremljenom kalupu i zagladite. Pecite oko 30-35 minuta. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu oko 15 minuta.

U velikoj tavi pomiješajte šećer, mlijeko i žumanjke. Umutite dok se ne spoji, Dodajte maslac i sol. Kuhajte na vatri uz neprestano miješanje kuhačom dok se maslac ne rastopi i smjesa ne počne kuhati i zgupnjavati se oko 5 minuta. Maknite s vatre.

Umiješajte nasjeckane tostirane orahe, kokos i ekstrakt vanilije. Pustite da se ohladi dok ne postane maziv.

Tijesto prerežite na 3 sloja, na prvu koru torte premažite sloj kreme od kokosa i oraha, stavite još jedan sloj tijesta i premažite kremom od kokosa i oraha i ponovite još jednom. Stavite da se torta ohladi minimalno jedan sat ili preko noći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?