RECEPT DANA

Spremite jednostavan kolač od šipka, sezonsku slasticu i osvježenje

23.10.2024.
u 12:52

Otkrijte sezonsku slasticu i osvježenje u obliku kolača od šipka. Dobit ćete desert kiselkasto slatkog okusa i lijepe ružičaste boje kojeg nije potrebno peći. Na ustupljenom receptu zahvaljujemo blogerici Mateji Kobeščak, prenosi Coolinarka.

Sastojci

Za podlogu:

  • 310 g mljevenog keksa
  • 3 žlice mljevenih oraha
  • 150 g otopljenog maslaca

Za kremu:

  • 7-8 velikih šipaka
  • 150 g šećera
  • 1 Dolcela Vanilin šećer
  • 100 g Dolcela Gussnela
  • sok od pola limuna

Priprema

1. U velikoj zdjeli pomiješajte mljeveni keks, mljevene orahe i otopljeni maslac.
2. Kalup dimenzija otprilike 23x23 cm (idealno s obručem koji se skida) obložite papirom za pečenje.
3. Smjesu od keksa utisnite u dno pleha i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
4. Šipke očistite. Sjemenke najprije izblendajte da dobijete glatku smjesu, a zatim procijedite kroz sito ili gazu kako bi dobili čisti sok.
5. Odvojite 100 ml soka u malu posudu i dodajte Gussnel.
6. Preostali sok stavite na štednjak, dodajte šećer i vanilin šećer pa zagrijavajte dok se šećer ne otopi.
7. Neprestano miješajući dodajte razmućeni Gussnel i kuhajte dok se ne zgusne, desetak minuta. Na kraju kuhanja umiješajte limunov sok.
8. Pustite da se kratko ohladi, pa prelijte preko baze od keksa.

Posluživanje

Stavite u hladnjak na minimalno 4 sata, idealno preko noći i poslužite.

Savjet

Ukupno bi trebalo ispasti oko 1200 ml soka, ako je ispalo manje soka možete dodati malo vode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije