JEDNOSTAVNO ZA KORIŠTENJE

Stiže velika novost na WhatsAppu: Promjena bi mogla biti revolucionarna, evo na što korisnici moraju biti spremni

Yui Mok/PRESS ASSOCIATION
12.09.2024.
u 15:20

U budućnosti bi trebalo biti moguće pisati putem WhatsAppa poznanicima ili prijateljima koji ne koriste tu aplikaciju, već koriste neku drugu aplikaciju za razmjenu poruka. Još nije jasno kada će točno novo ažuriranje biti dostupno, ali se očekuje da bi to moglo biti tijekom 2024. godine

WhatsApp donosi novo ažuriranje koje će značajno promijeniti način na koji koristimo ovu aplikaciju za razmjenu poruka. Uobičajeno je da WhatsApp redovito nudi nova ažuriranja koja donose razne promjene. Ponekad su te promjene odmah vidljive, dok su druge manje očite, ali cilj im je poboljšati korištenje aplikacije.

S najnovijim ažuriranjem korisnici će morati donijeti odluku kako žele da im se prikazuju razgovori s osobama koje koriste druge aplikacije za razmjenu poruka. Naime, WhatsApp se sprema omogućiti razgovore s korisnicima aplikacija kao što su Telegram ili Signal. Trenutno, Meta – tvrtka kojoj pripada WhatsApp – radi na potrebnim sučeljima za ovu promjenu. Iz kompanije su već opisali nadolazeće promjene i njihov utjecaj na korisnike, što možete čitati ovdje.

Korisnici će se morati odlučiti kako žele da se prikazuju razgovori s osobama koje koriste druge aplikacije. Postojat će dvije opcije: razgovori s korisnicima drugih aplikacija mogu se prikazivati zajedno s razgovorima na WhatsAppu u istom popisu, ili se mogu premjestiti u zaseban folder. Bez obzira na to što odlučite, funkcionalnost neće biti različita, bilo da razgovarate s nekim tko koristi WhatsApp ili neku drugu aplikaciju.

U budućnosti, od 2025. godine, planira se omogućiti pokretanje grupnih chatova između različitih aplikacija za razmjenu poruka. Također, predviđa se da će dvije godine kasnije biti moguće voditi glasovne i videopozive preko različitih aplikacija. Još nije jasno kada će točno novo ažuriranje biti dostupno, ali se očekuje da bi to moglo biti tijekom 2024. godine.

Međutim, samo objavljivanje ažuriranja neće odmah omogućiti razgovore s korisnicima drugih aplikacija. Naime, aplikacije poput Signala ili Telegrama također će morati uvesti ažuriranja kako bi postale kompatibilne s WhatsAppom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije