NE SRAME SE PRIZNATI

Sve češće ovakve poruke viđamo na autima: 'Trebalo bi to uvesti i u zakon'

31.10.2022.
u 11:14

Na hrvatskim prometnicama sve češće možemo vidjeti poruke koje vozači stavljaju na stražnja vjetrobranska stakla kako bi upozorili druge sudionike u prometu da je riječ o mladom vozaču. 

Jedan takav automobil snimljen je i na šibenskom području gdje je na stražnjem staklu nalijepljen papir na kojemu piše 'Mladi vozač!'. 

- Možda bi trebalo po zakonu neke naljepnice da se stave na aute za vozače koji imaju manje od 2-3 godine vozačkog iskustva? - odmah je netko komentirao pod fotografiju koja je objavljena na stranici Prometne zgode i nezgode. 

I nedavno smo pisali o mladoj vozačici koja je oduševila jednog Sisčanina koji se našao u Zagrebu. 

- Tek sam položila! Ne sviraj. Plakat ću - pisalo je u poruci koju je držala na stražnjem vjetrobranskom staklu. 

Inače, brojne države imaju zakonom određene oznake koje mladi vozači imaju na svojim automobilima, a kako bi drugi sudionici u prometu znali da je riječ o osobama koje su tek nedavno sjele za volan. 

U Velikoj Britaniji, primjerice, mladi vozači koji tek uče voziti imaju L oznake na automobilima, a kada polože vozački ispit onda dobivaju P oznake. Oznaku P mogu na automobilu imati dok god se ne osjećaju sigurnima u svoju vožnju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?