Memorijalni 6. Toni Carp Cup na Reviru u Oštroj Luci

Tijekom 72 sata natjecanja ulovljena su 253 komada ribe, težine 1721 kilogram

07.08.2024.
u 16:30

Atraktivna posavska prirodna lokacija jezera u središtu Oštre Luke (Orašje) nazvana Revir predstavlja prirodnu ljepotu i blagodat mjesta idealnog za organiziranje raznih događanja.

Lučki rovovi postali su već odavno prepoznatljiva odrednica za one koji vole sportski ribolov. Posljednji organizirani sportski događaj bio je u znaku šestog po redu memorijalnog Toni Carp Cupa u lovu na šarana i amura. Sportski rezultati imali su posebnu važnost jer Ribolovna sekcija "Oštra Luka - Bok - Bukova Greda" turnirom ustrajno čuva uspomene na Tonija Filipovića iz Boka, tragično stradalog člana sekcije i jednog od mlađih aktivnih članova UR "Šaran" Orašje.

Prije početka turnira sudionici su posjetili grob pokojnog Tonija, položili vijenac i zapalili svijeće. Sudjelovalo je 15 ekipa s više od 50 ribolovaca, članova Udruge, a tijekom 72 sata natjecanja ulovljena su 253 komada ribe težine 1721 kg, što je novi rekord turnira. U oba sektora ulov je bio približno isti (868 kg u sektoru "B" i 852 kg u sektoru "A"), što je pokazatelj, tvrde ribiči, da je riba ravnomjerno grizla, a svi sudionici imali ravnopravne uvjete.

- Pecalo se u dva sektora. Rezultati pokazuju da smo i ove godine nadmašili rekord turnira i drago nam je što su sve ekipe imale ulov. Bilo je lijepo druženje, spremili smo obilne obroke za tri dana i sve je bilo na vrhunskoj razini. Drago nam je da i roditelji podržavaju ovaj naš simboličan način čuvanja uspomene na Tonija. Sudjelovala je i ekipa s kojom je Toni pecao, Afrički Eskimi, koji su bili treći u sektoru "B", kazao je voditelj sekcije Ivica Arlović.

Prvo mjesto u sektoru "A" osvojio je Carp Team "Amateri" s 347 kg, drugo CT Veterani sa 153 kg, a treće CT Lilići sa 143 kg ribe. U sektoru "B" pobijedio Carp Team "Parabellum" s 311 kg ribe, drugi je bio CT Tomić s 246 kg, a treći CT Afrički Eskimi sa 101 kg ulovljene ribe.

Najveću ribu u sektoru "A" imali su Veterani (16,1 kg), a u sektoru "B" Parabellum (14,8 kg). Po tri prvoplasirane ekipe po sektorima, kao i ekipe s najtežom ribom, nagrađene su prigodnim nagradama koje su uručili Ivica Arlović, predsjednik sekcije, i Ivo Filipović Kimba, otac pokojnog Tonija, koji je uime obitelji Filipović izrazio zahvalnost sudionicima koji čuvaju uspomene na pokojnog Tonija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije