ELTA Systems Ltd. (ELTA)

U Mostar dolazi izraelska tvrtka koja razvija rješenja od mora do svemira

storyeditor/2023-04-26/elta.png
27.04.2023.
u 09:35

Riječ je o izraelskoj kompaniji ELTA Systems Ltd. (dio grupacije IAI), koja na sajam dolazi zahvaljujući predanosti Gospodarske komore Države Izrael na čelu s Amirom Grossom Kabirijem

U sklopu 24. Međunarodnog sajma gospodarstva, koji se idućeg tjedna održava u Mostaru, predstavit će se i jedna od svjetskih najuspješnijih tvrtki koja se bavi razvojem različitih softverskih i hardverskih rješenja koja su posebno prilagođena zahtjevima kupaca u svrhu zaštite vlastitog suvereniteta. Riječ je o izraelskoj kompaniji ELTA Systems Ltd. (ELTA), a koja je dio grupacije IAI i koja na sajam dolazi zahvaljujući predanosti i aktivnostima Gospodarske komore Države Izrael na čelu s Amirom Grossom Kabirijem, koji je i predsjednik M. T. Abraham Groupa.

Niz proizvoda

O značaju kompanije dovoljno govori i široka lepeza različitih proizvoda i tehnoloških rješenja koja pokrivaju sva područja od interesa za suvremena društva, počevši od kibernetičkog prostora, preko mora, kopna, zraka pa do svemira.

Od osnivanja tvrtke prije više od pet desetljeća, ELTA Systems Ltd. (ELTA) uspostavio je svoju vodeću poziciju na lokalnim i globalnim tržištima kao sistemska kuća koja razvija najsuvremenija rješenja za obranu, vojsku, vladu i korisnike zakona, kao i za civilno tržište. ELTA razvija, proizvodi, integrira i isporučuje široku paletu proizvoda koji se koriste za pomoć našim klijentima u širokom asortimanu misija: rješenja za sliku situacije (SAP), obavještajne podatke, nadzor, pronalaženje ciljeva i izviđanje (ISTAR), rano upozoravanje i kontrolu, sustave elektroničkog ratovanja, domovinska sigurnost (HLS), zaštita snaga, samoobrana, aplikacije za kontrolu vatre, vozila i čamci za više misija, čistači mina, komunikacijski sustavi, zračna i kopnena robotika, C4I i cyber-rješenja. ELTA-ina sveobuhvatna rješenja primarno se temelje na interno razvijenim naprednim elektromagnetskim senzorima (npr. AESA RADAR, COMINT, ELINT) s pripadajućim mogućnostima eksploatacije SIGINT, IMINT i GEOINT, materijalu galijev nitrid (GaN), tehnologiji umjetne inteligencije i dubokog učenja.

ELTA-ina rješenja posebno su prilagođena zahtjevima kupaca u svrhu zaštite vlastitog suvereniteta i/ili entiteta. Rješenja se mogu primijeniti ispod ili iznad zemlje i vode, kroz cyber-prostor, na nebu i u svemiru.

ELTA-ini dokazani napredni proizvodi i rješenja vođeni su iskustvom u analizi složenih operativnih problema i provedbi integriranih, multidisciplinarnih rješenja. Nadalje, blizak odnos ELTA-e s Izraelskim obrambenim snagama (IDF) pruža tvrtki operativne povratne informacije i borbena iskustva u stvarnom vremenu, čime ELTA-i omogućuje izdvajanje ključnih podataka iz povratnih informacija i njihovu integraciju u sve naše proizvode. Krajnji rezultat je uspješna provedba ELTA-inih rješenja diljem svijeta u kombinaciji s visokom razinom zadovoljstva korisnika. Smješten u lučkom gradu Ashdod, ELTA-in moderan industrijski kompleks pokriva površinu od 130.000 četvornih metara s 4200 vrlo kvalificiranih zaposlenika, od kojih većinu čine iskusni znanstvenici, inženjeri, računalni stručnjaci i tehničari. Visoki postotak ELTA-ina osoblja stekao je svoje početno profesionalno iskustvo tijekom služenja u IDF-ovim elitnim borbenim, tehnološkim ili logističkim postrojbama, a mnogi od njih još uvijek imaju aktivne pričuvne dužnosti. ELTA održava niz jedinstvenih centara tehnološke izvrsnosti, najsuvremenijih objekata i nacionalnih infrastruktura koje uključuju udjele u podružnicama i pridruženim tvrtkama u Izraelu, Europi, Južnoj Americi i azijsko-pacifičkoj regiji te se udružila s brojnim obrambenim tvrtkama diljem svijeta.

Brojne nagrade

Tijekom godina ELTA-ina inovativna rješenja uspješno su udovoljavala složenim operativnim zahtjevima kupaca, što je doprinijelo svjetskoj reputaciji tvrtke kao vrhunske obrambene proizvodnje. ELTA je dobitnik brojnih nagrada i priznanja, poput primanja četrnaest puta najprestižnije Izraelske nagrade za obranu.

Sama činjenica da će Mostarski sajam gospodarstva ugostiti globalnog lidera u razvoju različitih obrambenih sustava, kao i komunikacijskih rješenja i senzora koji se primjenjuju u različitim oblicima djelovanja, dodatna je vrijednost ovom događaju, pogotovo ako se uzme u obzir mogućnost ostvarivanja vrijednih kontakata, prenošenja iskustava, kao i učenja. Znanje kojim raspolažu znanstvenici, inženjeri, kao i računalni stručnjaci ove kompanije, može biti iznimno bitno u podizanju tehnološke razine na brojnim poljima praktične primjene u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije