Una World d.o.o. BiH

UNA televizija prekida program u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji: Zbog američkih sankcija više od 80 radnika ostaje bez posla

televizije
25.07.2024.
u 18:19

Skupština osnivača Una world networka priopćila je da je, kao posljedica mjera koje je prošlog mjeseca poduzela američka administracija, donesena odluka o prekidu poslovanja UNA televizije u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji, kao i o gašenju tvrtke UNA World Network. 

- UNA televizija u Bosni i Hercegovini se, zbog poteza Ureda za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu financija SAD (OFAC), u proteklih nekoliko tjedana suočila s nizom ekonomskih i pravnih izazova. Unatoč intenzivnim naporima da se pronađe najbolje moguće rješenje, u cilju prevazilaženja administrativnih prepreka i opstanka te medijske kuće, novonastali uvjeti na tržištu su se pokazali krajnje nepovoljnim za nastavak održivog poslovanja. Iako je Una televizija u BiH gotovo tri godine bila sinonim za objektivno i profesionalno izvještavanje, nametnute barijere pokazale su se jače od želje i ideje da se promoviraju i ističu najljepše vrijednosti naše regioje i izravno su ugrozile egzistenciju naših zaposlenih i njihovih obitelji. Zbog toga, nažalost, nemamo dobre vijesti. Prinuđeni smo na ove izuzetno teške korake. Ova odluka znači da će više od 80 profesionalaca, naših vrijednih i posvećenih novinara, snimatelja, montažera, drugog tehničkog osoblja i stručnjaka iz raznih oblasti, ostati bez posla. Isti broj obitelji ostat će bez značajnog financijskog dohotka. U potpunosti razumijemo ozbiljnost posljedica odluke koju smo primorani donijeti. Učinit ćemo sve, što je u našoj moći, da im pomognemo tijekom ovog teškog razdoblja - navodi se.

Kako dalje naglašavaju 'tijekom tri godine rada, UNA televizija je okupila tim izuzetnih ljudi, vrhunskih stručnjaka kojima su osigurali najbolje uvjete rada u čitavoj regiji'.

- Birali smo ih po kredibilitetu, profesionalnosti i s uvjerenjem da mogu, na najbolji način, ostvariti viziju i misiju naše kuće. Stoga još jednom zahvaljujemo svima za lojalnost i predanost, posebno svjesni ogromnog entuzijazma i truda koji je uložen kako bi se kreirala perspektivna, moderna i kvalitetna televizija. Nažalost, iracionalne okolnosti, sankcije koje su nam nametnute bez bilo kakvih dokaza i argumenata, odredile su drugačiji ishod – da se ugasi medijski tim iz snova i jedna ideja pomirenja i promoviranja pozitivnih vrijednosti. Također, zahvaljujemo i našim partnerima i klijentima za povjerenje i podršku koju su nam pružili od početka rada Una televizije u BiH - navodi u priopćenju za medije Una World d.o.o. BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?