Usvojen prijedlog dopuna Zakona o administrativnim pristojbama

03.07.2024.
u 14:59

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je u prvom čitanju prijedlog zakona o dopunama Zakona o administrativnim pristojbama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Donošenje ovog zakona inicirala je Uprava za neizravno oporezivanje BiH zbog adekvatnije naplate i kontrole naplate administrativne pristojbe te olakšavanja obveznicima uplate pristojbe po svakom predmetu. Dopunom ovog zakona omogućava se i da prinudnu naplatu pristojbi provodi Sud BiH.

Nakon usvojenih negativnih mišljenja Ustavnopravnog povjerenstva i Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost, jučer je završena procedura za prijedlog zakona o dopunama Zakona o obrani BiH, čiji je predlagač Dom naroda Parlamentarne skupštine, a koji se odnosi se na postavljanje generalskog zbora u Oružanim snagama. Jučer je usvojen i prijedlog dopune poslovnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u prvom čitanju. Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona BiH zastupnika Kluba SDA upućen je u redovitu proceduru. Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona BiH, čiji je predlagač zastupnik Šemsudin Mehmedović, nije usvojen. Zastupnici su jučer podržali da se o prijedlogu zakona o dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini BiH razmatra po skraćenom postupku. Usvojeno je i izvješće o radu Pravobraniteljstva BiH za 2023. godinu, dok nije usvojeno godišnje izvješće Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH za prošlu godinu.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Nebojša Radmanović, obrazlažući prekid sjednice 20. lipnja, naveo je da je to urađeno zbog nedostatka kvoruma za rad te da preuzima odgovornost na sebe. - Bili smo na granici kvoruma još dok je bila sjednica, a kada je došlo do stanke, bilo je jasno da neće biti kvoruma za rad. Preuzeo sam odgovornost da ne dođemo u situaciju da se ide u stanku od 60 minuta jer je bilo kasno - obrazložio je Radmanović. On je dodao da je o prekidu sjednice obavijestio druga dva člana kolegija, kao i klubove zastupnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije