Nepravomoćna presuda

Uvjetna kazna bivšem načelniku Posušja

Nacelnik opcine Posusje
Foto: Robert Soldo
07.12.2014.
u 10:32

Zbog odluke o dodijeli 778 m2 zemljišta

Općinski sud u Širokom Brijegu je nepravomoćno na šest mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine osudio bivšeg posuškog načelnika Petra Polića, dok je dva mjeseca više dobila Mira Jukić, viša stručna suradnica u Službi za katastar i imovinsko-pravne poslove općine Posušje. Kako su spominjali prijavitelji, obitelji Knezović i Landeka, a na osnovi čega je i sastavljena optužnica koju je zastupao tužitelj Gordan Knezović, čitav slučaj počeo je 16. kolovoza 2010. donošenjem odluke kojom je ova službenica, navodno uz ovlaštenje tadašnjeg načelnika, dodijelila 778 m2 općinskog zemljišta privatnim osobama među kojima je i njezina sestra.

- Unatoč nepravomoćnosti pet puta poništene lokacijske dozvole, susjedi su, među kojima je i Mirina sestra, podigli ogradni zid te na taj način spriječili pristup domu starijih supružnika Petra i Jagice Knezović te obitelji Landeka, koji su tako, nakon 40 godina mirnog života i korištenja pristupnog puta, morali tražiti druge načine da dođu do svojih kuća. I kad su lani konačno pravomoćno i ostvarili svoja prava, ni pravosudno naređenje izvođačima radova da uklone pregradni zid te vrate sve u prvobitno stanje nije ‘pilo vode’. Također, sporno rješenje je Federalna geodetska uprava kao drugostupanjsko tijelo više puta poništila te naredila općinskom načelniku da službenicu Jukić izuzme iz predmeta i obnovi postupak, ali ni to nije pomagalo. O tome su Knezovići i Landeke obavijestili i federalnog upravnog inspektora koji je lanjskog 27. svibnja donio rješenje kojim je naredio Miri Jukić u roku od tri dana vratiti kompletan predmet Općini na daljnje postupanje, no, ni poslije toga nije se ništa dogodilo - javno je tvrdio Josip Knezović. Obrana optuženih je već najavila žalbu.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije