Ako ste ikad posjetili jug Italije, sigurno ste probali ovo fantastično jelo - Pasta Puttanesca.
Ono što mu daje posebnu prednost je činjenica da sve što za njega trebate sigurno već imate u kuhinji. Možete ga napraviti bez previše problema, a sigurni smo da će svi ukućani uživati, piše Ordinacija.hr.
Što vam je potrebno?
- 2 žlice maslinova ulja
- 6 režnjeva češnjaka
- 2 komada inćuna, nasjeckana
- 1 srednje veliku konzervu nasjeckane rajčice
- Sol, papar
- 1 ili dvije konzerve tune u ulju
- 5 nasjeckanih zelenih maslina
- 5 nasjeckanih crnih maslina
- 2 žlice kapara
- Tjestenina fettuccine ili tagliatelle
- Malo crvene paprike (po želji)
- Nasjeckan peršin
- Nasjeckan svježi bosiljak
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, stavite češnjak i inćune, a sve na slaboj vatri.
Nakon što je prošla minuta ubacite rajčicu, posolite i popaprite, pojačajte plamen i kuhate otprilike 10 minuta.
Dodajte tunu, masline, kapare, papriku i nastavite miješati.
Skuhate tjesteninu, ocijedite i dodajte u tavu te sve dobro promiješajte. Dodajte začina ako želite i ukrasite parmezanom.