Dobar tek

Uživajte u suboti i pripremite brzi ručak u jednoj tavi

16.01.2021.
u 10:45

Ako ste ikad posjetili jug Italije, sigurno ste probali ovo fantastično jelo - Pasta Puttanesca.

Ono što mu daje posebnu prednost je činjenica da sve što za njega trebate sigurno već imate u kuhinji. Možete ga napraviti bez previše problema, a sigurni smo da će svi ukućani uživati, piše Ordinacija.hr.

Što vam je potrebno?

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 2 komada inćuna, nasjeckana
  • 1 srednje veliku konzervu nasjeckane rajčice
  • Sol, papar
  • 1 ili dvije konzerve tune u ulju
  • 5 nasjeckanih zelenih maslina
  • 5 nasjeckanih crnih maslina
  • 2 žlice kapara
  • Tjestenina fettuccine ili tagliatelle
  • Malo crvene paprike (po želji)
  • Nasjeckan peršin
  • Nasjeckan svježi bosiljak

 

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, stavite češnjak i inćune, a sve na slaboj vatri.

Nakon što je prošla minuta ubacite rajčicu, posolite i popaprite, pojačajte plamen i kuhate otprilike 10 minuta.

Dodajte tunu, masline, kapare, papriku i nastavite miješati.

Skuhate tjesteninu, ocijedite i dodajte u tavu te sve dobro promiješajte. Dodajte začina ako želite i ukrasite parmezanom.

 

Shutterstock

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije