Pogledajte dramatičnu akciju

VIDEO U Beogradu uhićen opasni plaćeni ubojica koji je likvidirao mladića prerušen u - starca

Europol/Facebook
16.10.2024.
u 14:07

Ubojstvo je bilo dobro organizirano jer je plaćenom ubojici bila osigurana logistika, ruta za bijeg, oružje iz kojeg je ubojstvo počinjeno i koje je samo zbog tog ubojstva doneseno u Srbiju.

Plaćeni ubojica, kojeg je za počinjenje ubojstva angažirao šef jedne srbijanske kriminalne skupine, uhićen je 15. listopada u Beogradu, a operaciju hvatanje plaćenog ubojice potpomagao je Europol. Europol ne navodi identitet uhićenika, no srbijanski mediji navode da je riječ o M. K. kojeg se sumnjiči da je 2021. u Beogradu ubio Zorana Uskokovića Skoleta mlađeg (33). Njegov otac, Zoran Uskoković ubijen je prije 20-ak godina nakon filmske potjere i skoro na istom mjestu, a tada se vjerovalo da je motiv ubojstva osveta za likvidaciju ratnog zločinca i kriminalca Željka Ražnjatovića Arkana

Iz Europola su priopćili da je uhićeni opasni plaćeni ubojica, kojeg je angažirao šef jednog srbijanskog mafijaškog klana da iz osvete likvidira Uskokovića mlađeg, a do njega se došlo, zahvaljujući analizi kriptiranih  podataka  iz SKY-a, koji su prikupljeni  u nekoj od brojnih istraga koje se vode protiv mnogih kriminalnih skupina diljem Europe. Ubojstvo je bilo dobro organizirano jer je plaćenom ubojici bila osigurana logistika, ruta za bijeg, oružje iz kojeg je ubojstvo počinjeno i koje je samo zbog tog ubojstva doneseno u Srbiju.

Osim plaćenog ubojice, bile su angažirane i osobe koje su nadzirale Uskokovića prije ubojstva, kako bi se znale njegove  navike i kretanje. Uskoković je ubijen 29. siječnja 2021. oko 23.30, a ubojica koji je bio maskiran u starca sa štapom, čekao ga je gotovo sat vremena. Kada je vidio da Uskoković parkira vozilo, prišao mu je  i iz pištolja na metar udaljenosti te mu ispalio hice u čelo i bradu. Hodao je uz pomoć štapa, bio je odjeven u staromodni kaput i imao je šubaru, a ti su detalji poznati jer ga je uhvatila neka nadzorna kamera. Na kojoj je snimljeno i da je Uskokoviću nakon ubojstva uzeo neki predmet iz ruke.

Što se tiče njegovog oca, Zoran Uskoković Stariji ubijen je 27. travnja 2000. Izrešetan je nakon filmske potjere i jurnjave po ulicama Beograda. Godinama se u srbijanskoj javnosti špekuliralo da je Uskoković stariji stajao iz organizacije ubojstva  Željka Ražnjatovića Arkana, koji je likvidiran u jednom beogradskom hotelu početkom 2000. Dva dana prije no što je ubijen na ulazu  Uskokovićeva zgrade postavljen je eksploziv, no tada nije bio ozlijeđen.

Vjerovalo se da je ubijen iz osvete, kao što su kasnije iz osvete ubijeni i mnogi njegovi bliski suradnici iz kriminalnog miljea. Dvadesetak godina kasnije, ubijen je i njegov istoimeni sin, a Europol i srbijanska policija sumnjaju i da je motiv  i tog plaćenog ubojstva osveta. Osim plaćenog ubojice u Beogradu je 15. listopada uhićeno još nekoliko osoba koji se sumnjiče da su plaćenom ubojici pomagale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije