SARAJEVO

Vijeće ministara BiH sutra u Mostaru o Nacrtu zakona o proračunu institucija BiH za 2024. godinu

03.07.2024.
u 17:42

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici koja će prvi put biti održana izvan Sarajeva, u Mostaru, trebalo razmatrati Nacrt dokumenta okvirnog proračuna institucija BiH za razdoblje 2024 - 2026. godine, kao i Nacrt zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2024. godinu.

Pred ministrima bi se trebao naći i novi tekst Nacrta zakona o izmjeni Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o utvrđivanju namjene dijela sredstava uplaćenih od dozvola za korištenje radiofrekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sustava; Prijedlog odluke o utvrđivanju namjene sredstava deponiranih na namjenskom računu za projekte unaprjeđenja sektora cestovnog prometa kao i Prijedlog odluke o korištenju prenesenih namjenskih sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za univerzalne mobilne telekomunikacione sustave.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o upotrebi dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH ostvarenog zaključno sa 31. prosincom 2021. godine.

Na dnevnom redu bi se, između ostalog, trebao naći i Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plaće zaposlenim u institucijama BiH za 2024.godinu, Prijedlog odluke o visini regresa za godišnji odmor u institucijama BiH za 2024. godinu te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o visini dnevnice za službena putovanja zaposlenim u institucijama BiH.

Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Republike Srbije i BiH za IPA III Program prekogranične suradnje "Srbija - Bosna i Hercegovina" za razdoblje 2021 - 2027. godine jedna je od predviđenih točaka dnevnog reda.

Predviđeno je i razmatranje Analize trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Bosne i Hercegovine sa svijetom za 2023. godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije