na današnjoj sjednici

Vlada HNŽ: Pola milijuna KM za Zračnu luku, zatražen hitan inspekcijski nadzor nad kamenolomima

Fena
22.10.2024.
u 15:50

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije odobrila je na današnjoj sjednici prijenos 500.000 KM Gradu Mostaru odnosno Zračnoj luci Mostar.

Riječ je o dodatnim sredstvima predviđenim Proračunom HNŽ-a, kojima Vlada pruža kontinuiranu stratešku potporu dodatnomu snaženju Zračne luke Mostar i osiguravanju što bolje zračne povezanosti Mostara i HNŽ-a s najvažnijim odredištima u Europi, posredno i u svijetu, izvijestila je županijska Vlada.

Vlada je tijekom sjednice razmatrala Dinamički plan provedbe Programa rada Vlade HNŽ-a za 2024. godinu, zaključno s rujnom tekuće godine, a usvojena je i Odluka o pristupanju izradbi Strategije digitaliziranja javne uprave u HNŽ-u, što je u skladu sa Smjernicama djelovanja Vlade.

Vlada je usvojila Izvješće o radu Inspektorata Ministarstva gospodarstva za prvu polovicu tekuće godine sa zaključkom za provedbom žurnoga inspekcijskog nadzora nad svim zakonitim i nezakonitim kamenolomima i drugim iskopima za koja inspektori imaju saznanja s terena. Cjelokupno izvješće o provedenim nadzorima, sa zaključcima i poduzetim mjerama, Inspektorat je zadužen podnijeti Vladi do kraja mjeseca studenog.

Također, iz resora gospodarstva, usvojena je Informacija o realiziranju ugovora o koncesijama za 2023. godinu, potom Informacija o realiziranju prometa naftnih derivata na području HNŽ-a za prvih šest mjeseci tekuće godine, kao i Informacija o realiziranju elektroenergetske bilance na području HNŽ-a za isto razdoblje. Primljeno je k znanju Zbirno izvješće za 2023. godinu o realiziranju Godišnjega plana provedbe Programa razvitka maloga gospodarstva HNŽ-a za razdoblje od 2021. do 2024. godine.

Vlada je ministru unutarnjih poslova dala suglasnost za potpisivanje Ugovora o međusobnim pravima i obvezama Federalnoga MUP-a i MUP-a HNŽ-a u provedbi tečaja ''Osnove kriminalističke tehnike'' na Policijskoj akademiji Federalnoga MUP-a.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, odobrena su novčana sredstva za sufinanciranje održavanja više kongresa, simpozija i dana u zdravstvu. Također, usvojena je i Odluka o usvajanju Izvješća o radu privremenoga Upravnog vijeća Javne ustanove Odgojni centar HNŽ-a za razdoblje od 3. srpnja do  3. listopada ove godine.

Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dana je suglasnost za prijavu i, u slučaju odobrenja, provedbu projekta ''AWERE'' (Jačanje svijesti o potrošnji vode u poljoprivredi i resursnoj učinkovitosti) na ''INTERREG EURO MED'' programu (2021. – 2027.). Cilj projekta je uvođenje optimalnoga upravljanja vodnim resursima unutar poduzeća, napose malih i srednjih poduzeća, u poljoprivredno-prehrambenomu sektoru, s nakanom poticanja učinkovitije uporabe vodnih resursa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije