Zanimljivo istraživanje: Što se jede za Božić?

24.12.2023.
u 10:27

U blagdanskim danima ljudi se vole i dobro najesti, pa ako će se u ostalim danima malo i pripaziti, ponegdje i uštedjeti, onda će se za Božić uz duhovnu okrijepu, i tjelesno okrijepiti.

Purica se često smatra uobičajenim božićnim objedom, no tradicionalni božićni ručak kakav mi znamo u drugim kulturama izgleda drugačije. Tako se, primjerice, u Meksiku jede bakalar s ciklom i ostalim povrćem, u Argentini se jede junetina punjena nadjevima, u Australiji roštilj s kozicama, svinjetinom, janjetinom i govedinom, u Gani varivo od gomolja. U Italiji se jede pečeno meso s tjesteninom i pije se pjenušavo vino, a Poljaci jedu štuku s kuhanim jajima i krumpirima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije