ALARMANTNO

Zaraženi Jašarspahić bio na sjednici ESV i proširenoj sjednici Vlade FBiH

25.03.2020.
u 14:15

Nakon što je potvrđeno da je i predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić pozitivan na koronavirus, u institucijama Federacije BiH uslijedila je svojevrsna panika, piše Avaz. 

Jašarspahić je, naime, testiran tek jučer, i to na njegovo inzistiranje, a bio je u kontaktu sa zaraženim direktorom "Igmana" Đahidom Muratbegovićem 13. ožujka. No, tek 19. ožujka je odlučio ići u samoizolaciju nakon informacije da je Muratbegović pozitivan. 

Alarmantno je da je Jašarspahić 19. ožujka prije nego što se izolirao, bio na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV), a tri dana ranije i na proširenoj sjednici Vlade FBiH.

Ovu informaciju potvrdio je za Avaz i Edhem Biber, predsjedatelj ESV-a.

- Točno je da je bio. On je bio na sjednici s izaslanstvom poslodavaca. To je bilo 19. ožujka. Ja uopće ovo nisam znao. Mogu samo reći da je ovo krajnje neodgovorno. Na sjednici je bilo 25 osoba. Sada ćemo vidjeti što će biti. Neki koji su bili blizu njega najavili su da će se testirati, neki su se testirali. Poput premijera Fadila Novalića, ministra Nermina Džindića, Zlatka Hurtića. Ja zaista ne znam kad je trebao u samoizolaciju, ali ovo je zaista nevjerojatno - kaže Biber.

I sam Jašarspahić potvrdio je da je bio na sjednici ESV-a, kao i tri dana ranije na tematskoj sjednici Vlade Federacije.

- Jesam, bio sam. Zvao sam odmah sve predstavnike poslodavaca da im javim da sam pozitivan. Jutros sam zvao kolege koji su sjedili do mene da znaju. Neki su se već testirali. Ja sam imao sastanak s Muratbegovićem 13. ožujka i nisam znao ništa o zarazi - rekao je Jašarspahić.

Potvrdio je i da je bio na proširenoj sjednici Vlade FBiH, ali nije imao posebne kontakte s ljudima.

- Nitko nije znao za ove događaje u Konjicu. Tada se nije znalo. Mislim da se nije znalo ni 16. ožujka za ovog Srbijanca u Konjicu. Saznalo se 19. ožujka za ovaj slučaj i od tada smo u samoizolaciji. Čak dvije osobe koje su bile sa mnom na sastanku u Gospodarskoj komori, a bio je tu Muratbegović, nemaju koronavirus - kaže Jašarspahić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije