Lagano i osvježavajuće

Znamo koje je omiljeno jelo izbornika Zlatka Dalića

07.06.2024.
u 09:35

Zlatko Dalić, koji je i sam ušao u gastronomsku priču kada je prošle godine otvorio restoran u Varaždinu, svojedobno je otkrio koje mu je jedno od najdražih jela

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić svojedobno je otkrio da mu je najdraže jelo salata od hobotnice. Ovo lagano, hladno, osvježavajuće i aromatično jelo može biti predjelo ili prilog nekom jelu od tjestenine, ali čak i glavno jelo.

Prije pripreme hobotnicu držite u slatkoj vodi do 12 sati ili je zamrznite i pripremite idući dan. Tako neće biti žilava nakon kuhanja, nego mekana i time i ukusnija. Savršeno paše uz krumpir, ali i povrće, a ova hladna salata od hobotnice idealna je za ljetne dane.

Recept za salatu od hobotnice

Sastojci:

- 1 kg hobotnice
- 500 g krumpira
- 1 dcl maslinovog ulja
- 100 g maslina
- 200 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 200 g rajčica
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 grančica ružmarina
- sol, papar

Priprema:

Odmrznite hobotnicu, očistite je i kuhajte oko sat vremena dok ne omekša. Operite krumpir i kuhajte ga u ljusci. Kad se ohladi, ogulite i narežite na kockice.

Hobotnicu narežite na kolutiće, narežite i luk, češnjak i masline. Stavite rajčice kratko u vrelu vodu, nakon što se ohlade, ogulite im kožu i narežite ih. Pomiješajte sve sastojke i prelijte maslinovim uljem. Posolite, popaprite i dodajte jabučni ocat te ukrasite grančicom ružmarina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?