DA DULJE TRAJU

Znate li kako je najbolje slagati namirnice u hladnjak? Imamo odgovor

hrana, hladnjak
shutterstock
03.12.2021.
u 08:54

Stručnjak je otkrio i koje namirnice treba maknuti iz hladnjaka.

Mnogi misle da će svježinu i rok trajanja hrane održati samim stavljanjem u hladnjak, ali stručnjak Australske organizacije za korisnike CHOICE, Ashley Iredale, otkrio je da je bitan i redoslijed slaganja namirnica kako bi ih sačuvali.

"Različite namirnice zahtijevaju i različitu temperaturu za održavanje, pa bi bilo dobro planirano ih slagati, a to će vam omogućiti i da ih lakše pronađete ako ih ima puno", objašnjava Ashley za The Sun.

Savjetuje da meso držite u zamrzivaču, ali ako ga nemate onda ga pohranite na najvišu policu i to na sami kraj, gdje je najhladnije.  Voće i povrće treba držati u ladici koja je najčešće na dnu hladnjaka - osim rajčice, nju uopće ne bi trebalo držati na hladnom.

"Stavite ih u zdjelu s voćem koje ćete brzo pojesti, a koja stoji na sobnoj temperaturi. Isto vrijedi i za kruh, nemojte ga stavljati na hladno." U vratima hladnjaka većina drži mlijeko, ali Ashley preporučuje da ga stavite na neko drugo mjesto jer je u vratima temperatura najviša, pa neće tako dugo trajati i biti svježe. 

Ovaj stručnjak nije baš obožavatelj plastičnih posudica za jaja koja se dobiju uz hladnjak, on savjetuje da ih držite u originalnoj kutiji.

"Sigurna su, ne poprimaju miris druge hrane, a i uvijek vidite datum do kojeg vrijede. Ako ih čuvate kako treba, mogu čak potrajati i do mjesec dana."

Foto: Choice

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije