UBOJSTVO CVIJANA RADIĆA

Povratnika ubili nakon saslušanja o izjavama koje je davao na TVRS

31.10.2013.
u 08:30

Suđenje 
u Sarajevu jer su istragu godinama opstruirali u Bihaću

Svjedok optužbe Izet Karabegović, koji je 29. siječnja 1997. u prostorijama krim- policije PU Bihać posljednji saslušao ubijenog srpskog povratnika Cvijana Radića, nekadašnjeg građevinskog inspektora u Općini Bihać, jučer je u Županijskom sudu u Sarajevu davao neodređene odgovore te mu je sudac Husein Delalić zaprijetio da će ga novčano kazniti.

Volio žene (!?)

Govoreći o policijskoj istrazi koja je uslijedila nakon otkrivanja Radićevog tijela, svjedok Hadžiabdić naveo je da su policajci tijekom istrage razmatrali radi li se o ubojstvu iz koristoljublja, ili osveti, jer je ubijeni Radić navodno volio žene (!?). Radić je, prema Hadžiabdićevom iskazu, iz Općine Bihać u policijsku postaju “popraćen poput dužnosnika ili odvjetnika”. Karabegović je ispričao da je po nalogu pretpostavljenih otišao u ured gdje su se uglavnom saslušavali osumnjičeni, i Radića 4 - 5 sati povišenim tonom ispitivao u vezi izlaska iz Bihaća tijekom ratnih djelovanja, te njegovog pojavljivanja na TVRS.

Nije se mogao sjetiti

Svjedok je istaknuo da je nakon saslušanja Radić vjerojatno pušten na slobodu jer nije bilo razloga da ga zadrže. Međutim, nikako nije znao objasniti što se poslije dogodilo s Radićem nakon što je Karabegović završio saslušanje i otišao kući. Tijekom saslušanja trojice svjedoka moglo se čuti da su u bihaćkoj policiji službene zabilješke o događajima nekad sačinjavane odmah, nekad nakon mjesec dana, ili nikada. Karabegović se nije mogao sjetiti je li načinio službenu zabilješku razgovora s Radićem, dok se nikako nije mogao sjetiti da je u vezi Radićevog ubojstva razgovarao i s Ćamilom Ćatićem. Ali, tužitelj Safet Hrapo svjedoku je predočio službene zabilješke o saslušanju Radića i Ćatića.

Pored umirovljenog policajca Karabegovića, u nastavku suđenja Asmiru Bakraču i ostaloj petorici optuženih za ubojstvo srpskog povratnika, u Bihać saslušani Amir Hadžiabdić pripadnik MUP-a USŽ, te Amir Ćoralić, bivši krim-tehničar u bihaćkoj policiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije