Zlevanka je tradicionalna poslastica iz sjevernih dijelova Hrvatske koja se obično priprema kao jednostavan, ali ukusan kolač od kukuruznog brašna. Ovaj put, donosimo vam modernu verziju koja spaja okuse feta sira, mladog špinata i sočnih šampinjona – savršenu za sve koji vole kombinaciju svježih i slanih sastojaka. Priprema je brza i jednostavna, pa ćete uz nekoliko osnovnih sastojaka uživati u zdravom i zasitnom obroku koji će oduševiti i ljubitelje tradicije i moderne kuhinje. Recept je podijelila food blogerica @sandy_taste. Uživajte!
Sastojci:
- 200 g kukuruznog brašna
- 3 jaja
- žličica soli
- 2 žlice maslinova ulja
- 300 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice svježeg sira
- 100 g feta sira
- 2 šake mladog špinata
- 5 šampinjona
- češnjak u prahu
Priprema:
- Prvo zamiješajte jaja, sol, češnjak, ulje, jogurt i svježi sir, pa dodajte mladi špinat, narezane šampinjone i razmrvljeni feta sir te na kraju lagano umiješajte kukuruzno brašno pomiješano s praškom za pecivo.
- Sve dobro izmiješajte da se sjedini pa izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.
- Po želji možete posipati suncokretovim ili nekim drugim sjemenkama.
- Zlevanku pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta.