mljac!

RECEPT DANA Oduševite voljene najukusnijom američkom pitom od bundeve

Pexels
30.10.2024.
u 13:52

Poslužite ovu ukusnu pitu uz šlag, i uživajte u slasnim okusima koji će vas grijati tijekom hladnih dana.

Uživajte u okusu jeseni s klasičnom američkom pitom od bundeve! Ovaj recept donosi savršen spoj kremaste punjenja od bundeve i hrskave kore, što ga čini neizostavnim desertom tijekom blagdana. Slatkoća bundeve, zajedno s aromatičnim cimetom i đumbirom, stvara toplu i ugodnu atmosferu koja će očarati vašu obitelj i prijatelje. Pripremite ovu pitu i uživajte u svakom zalogaju, bilo uz šalicu kave ili kao završetak obroka. Krenimo na pripremu!

Sastojci: 

Kora za pitu: 

  • 180 g brašna 
  • 2 žlice šećera 
  • 125 g maslaca 
  • 1 žumanjak

Fil: 

  • 400 g grubo sjeckane buče 
  • 2 jaja 
  • 160 g šećera 
  • 1 žličica mljevenog cimeta 
  • 1 žličica đumbira 
  • 1 g soli
  • 2 žlice brašna 
  • 200 ml šlaga

Priprema: 

  • Pomiješajte brašno, šećer i maslac.
  • Dodajte žumanjak i izradite tijesto. Ostavite ga da odmori u hladnjaku oko 30 minuta, potom razvaljajte i utisnite u posudu za pite, promjera oko 24 cm.
  • Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  • Buču kuhajte u lagano posoljenoj vodi 5-8 minuta, potom ocijedite uz pomoć sita.
  • Izmiksajte je u pire i pustite da se malo ohladi.
  • Dodajte jedno po jedno jaje.
  • Umiješajte ostatak sastojaka u nadjev i ulijte u posudu za pite.
  • Pitu pecite u donjem dijelu pećnice 40-50 minuta.
  • Neka se ohladi.
  • Posipajte s malo šećera u prahu i poslužite sa šlagom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije