U petak, 22. srpnja, U Širokom Brijegu počinje trodnevni Street Food Fest 2022.

Neno Belan i Vojko V uz gastro delicije! Kušajte svinjska rebra dimljena 4 sata na drvetu jabuke

20.07.2022.
u 15:34

U tijeku su završne pripreme za najočekivaniji gastro-događaj u Bosni i Hercegovini – trodnevni Street Food Fest u Širokom Brijegu. Od petka, 22. srpnja, u impresivnom ambijentu širokobriješkog parka Sajmište, posjetiteljima će se sa svojim vrhunskim specijalitetima predstaviti devet izlagača iz BiH i Hrvatske. Organizatori su se za treće izdanje festivala potrudili okupiti izlagače koji će za svakog ponuditi najbolje od svoje kuhinje.

- Prošle godine ekipa Rešetka/Đurina Hiža doma je otišla s nagradom za najbolje jelo koje je ponio njihov burger ''Divlji Đuro''. Za ovu godinu najavljuju novosti, od kojih posebno ističu limited edition Wagyju Cross Burger. Ovaj burger radi se od Wagyu goveda iz vlastitog uzgoja, a ono što je bitno za naglasiti da se radi o prvom Wagyu govedu uzgojenom u Hrvatskoj. Nikola Božić – vlasnik ovog renomiranog restorana iz Varaždinskih Toplica u kratkoj izjavi rekao nam je da se od skoro pedeset festivala na kojima se predstavio, rado vraća na ovaj festival te ga smatra najbolje organiziranim događajem ovakvog tipa u cijeloj regiji – kaže nam Marko Ćavar, jedan od organizatora ovog festivala.

Domaće snage predstavit će Profa 23 Asian Food – pop-up restoran iza kojeg stoji Matej Šušak iz Širokog Brijega, koji je pekao zanat u restoranima u BiH, Hrvatskoj i Austriji, a najavio je pohod na slične festivale u regiji, a publici u Širokom Brijegu će predstaviti Fusion Sushi koncept, gdje će kombinirati kulinarske tradicije Japana i domaće kuhinje.

Food bar Guloso iz Dubrovnika, vlasnika Marka Bautovića, predstavit će, ako je suditi po ocjenama na Zagreb Burger Festivalu, najbolje burgere u Hrvatskoj. Prošle godine proglašen je najboljim na Zagreb Burger Festivalu. Kodiak burger & steak iz Banja Luke će na ovogodišnjem festivalu predstaviti tri potpuno nova burgera, od kojih ističu Crispy bacon burger te vegetarijansku/vegansku verziju burgera pod nazivom Dečko koji obećava. Restoran Domano/Hotel Park, pobjednici prvog izdanja Street Food Festa, ove godine nude mnoge novitete, a posebno ističu snack s lubinom na rižinom papiru. Von Herzog je ekipa vrhunskih programera i velikih gurmana okupljena oko spomenutog pop-up restorana podijeliti će strast i znanje i s posjetiteljima festivala te će po uzoru na američku BBQ scenu uz svoju kućicu imati i smoker za dimljenje mesa. U njihovoj ponudi naći će se i svinjska rebra dimljena četiri sata na drvetu jabuke, odležavana sat vremena.

- Ove godine na Street Food Festu će se po prvi put predstaviti i Hajdučke Vrleti - nesvakidašnji restoran koji se nalazi u središtu Parka prirode Blidinje, a publici na festivalu predstaviti će se s delicijama po kojima su inače prepoznatljivi, ali koje će samo za SFF biti prilagođene street food varijanti – rekao nam je Mario Mandić, još jedan od organizatora ovog sve renomirinijeg gastro događaja.

I mostarski Shankly’s Pub će se po prvi put predstaviti publici Street Food Festa sa svojim originalnim burgerima, a kao šlag na kraju po prvi put na ovom festivalu predstaviti će se i Marshall’s Gelato iz Sarajeva, koji proizvode tradicionalni talijanski gluten free gelato od prirodnih sastojaka.

U suradnji sa Franck kavom, tvrtkom koja ove godine obilježava 130. obljetnicu poslovanja, svi posjetitelji festivala moći će dobiti svoju kavu potpuno besplatno, a ukoliko netko poželi ostaviti dobrovoljni prilog, sva sredstva bit će uplaćena na račun Humanitarne udruge Fra Mladen Hrkać. Dva puta dnevno bit će organizirana i Latte Art School od strane Franck Barističke akademije, pa ukoliko netko želi saznati više o umjetnosti iscrtavanja raznovrsnih oblika zagrijanim mlijekom na espressu, ovo muje idealna prilika! Doznajemo da će i ove godine za djecu biti organiziran bogati Kids corner sa edukativnim i zabavnim aktivnostima, a ništa manje bogatiji neće biti program za nešto malo starije, od kojih organizatori ističu aktivnosti u lounge zoni: West Herzegovina Adventures – u kojem će biti moguće osvojiti besplatno spuštanje širokobriješkim zip-lineom za svoju ekipu te Cockta Blondie Corner. Svi posjetitelji koji daju ocjenu izlagačima, bit će u prilici osvojiti i vrijednu nagradu – šestodnevno putovanje u Rim u suradnji sa tvrtkom G-Tour.

Ulaz na festival je besplatan za sve posjetitelje, a u glazbenom dijelu festivala nastupit će Vojko V, Neno Belan & Fiumens, te bendovi Ultrazvuk i Istovar Uglja.

U programu će nastupiti i širokobriješki glazbenik Jozo Mikulić, što je dokaz da se festival svake godine trudi pružiti priliku mladoj ekipi glazbenika iz BiH da nastupe pred velikim brojem ljudi te da im bude jedna vrsta odskočne daske za estradno nebo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije