Drastična kazna

Evo kako izgleda Serie A nakon što je Juventusu oduzeto 15 bodova

21.01.2023.
u 10:20

bog otkrivenih nepravilnosti u transferima igrača talijanski nogometni sud je odlučio torinskom Juvnetusu oduzeti 15 bodova u ovoj sezoni, priopćili su u petak iz Talijanskog nogometnog saveza (FIGC).

Prije ove odluke Juvenus je držao treće mjesto u Serie A sa 37 bodova, deset manje od vodećeg Napolija. Sa 22 boda torinska momčad pada na 10. mjesto, 20 kola prije kraja prvenstva. Ovo je nova tablica Serie A.

Kazna je bitno stroža od one koju je tražio tužitelj, a predloženo je bilo oduzimanje devet bodova. Sud je, također odlučio bivšem predsjedniku Juventusa Andrei Agnelliju zabraniti rad u talijanskom nogometnu na razdoblje od 24 mjeseca.

Sa 30 mjeseci zabrane rada kažnjen je bivši sportski direktor Juventusa Fabio Paratici, koji je danas na sličnoj poziciji u engleskom premierligašu Tottenhamu.

Iz Juventusa su zanijekali da je u njihovom poslovanju bilo nepravilnosti te su izjavili da je njihovo računovodstvo radilo prema standardima u nogometnom svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije