ŠOKANTNA VIJEST

Slavni nogometaš doživio srčani udar: Oživljavali su ga na terenu, sad je u komi

Nabil Bentaleb
STEPHANIE LECOCQ/REUTERS
28.06.2024.
u 18:15

Do zdravstvenih problema došlo je na malom nogometu, a još je u dvorani bio korišten defibrilator i masaža srca, oživljavali su ga do dolaska liječničke pomoći.

Šokantna vijest stiže iz Francuske. Naime, reprezentativac Alžira, 29-godišnji veznjak Nabil Bentaleb doživio je srčani udar nakon kojeg je hitno operiran. Ugrađen mu je elektrostimulator, a veliko je pitanje hoće li moći nastaviti svoju karijeru.

Bentaleb je igrač Lillea, u kojeg je stigao između dvije utakmice kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Rijeke prošle sezone. Trenutno je u bolnici, a zbog operacije je u induciranoj komi. 

- Poštovanje za Nabila Bentaleba i njegove voljene. Lille je šokiran i iznenađen što ovakve stvari izlaze u javnost - stoji u priopćenju njegova kluba. 

Inače, liječničko osoblje će odlučiti kada će Bentaleba probuditi iz kome. U bolnici će, kao i nakon toga na kućnoj njezi vjerojatno provesti nekoliko tjedana. Do zdravstvenih problema došlo je na malom nogometu, a još je u dvorani bio korišten defibrilator i masaža srca, oživljavali su ga na terenu do dolaska liječničke pomoći.

Bentaleb ima važeći ugovor s Lilleom do ljeta 2026. godine kojeg će klub moći raskinuti u dogovoru s igračem i njegovim osiguranjem. U konačnici, nakon rekuperacije odluka o tome hoće li nastaviti karijeru ili ne bit će samo na igraču, ali prije toga morat će se provesti medicinska testiranja u Francuskoj kako se njegovo zdravlje ne bi dovelo u pitanje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije