Biden potvrdio:

Američki diplomati evakuirani iz Sudana, obustavljene sve operacije

Joe Biden
23.04.2023.
u 08:57

Američka vojska uspješno je završila evakuaciju osoblja američkog veleposlanstva iz Sudana, rekla je Reutersu u subotu osoba upoznata s tom operacijom. Izvor, koji je odbio biti imenovan, nije ponudio nikakve dodatne pojedinosti o operaciji. Pentagon nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Američki predsjednik Joe Biden potvrdio je u nedjelju da je američka vojska provela operaciju izvlačenja osoblja američke vlade iz Kartuma, dodajući da Washington privremeno obustavlja operacije u svom veleposlanstvu dok borbe potresaju Sudan. Biden je rekao da prima redovita izvješća od svog tima o njihovoj pomoći Amerikancima u Sudanu u mjeri u kojoj je to moguće. Dodao je da surađuje sa saveznicima i partnerima u operaciji izvlačenja diplomatskog osoblja.

Evakuacije stranih državljana iz Port Sudana počele su u subotu dok zračni udari potresaju glavni grad Kartum, gdje su prije tjedan dana izbili sukobi između dvojice generala pri čemu su stotine ljudi ubijene, a deseci tisuća izbjegli. Zračna luka u Kartumu zatvorena je te su blokirane tisuće stranaca, a među njima su zaposlenici veleposlanstava i humanitarni djelatnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije