FBI VODI ISTRAGU

Biden se obratio nakon atentata: Razgovarao sam kratko s Trumpom. Moramo se ujediniti kao nacija

Joe Biden
NATHAN HOWARD/REUTERS
14.07.2024.
u 20:26

Zamjenica Kamala Harris i Biden razgovarali su sa svim službama nakon ovog atentata, a predsjednik je poručio kako trenutno FBI trenutno vodi istragu koja je u ranim fazama

Moramo se ujediniti kao jedna nacija da osudimo ovakvo nasilje, poručio je američki predsjednik Joe Biden jučer, kratko nakon što je objavljena vijest kako je 20-godišnjak puškom izveo atentat na njegovog glavnog protukandidata i bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. Trumpa je tijekom govora na predizbornom skupu u Pennsylvaniji okrznuo metak te mu raskrvario uho, no on je nakon pregleda u bolnici vrlo brzo bio pušten te je u dobrom stanju. 

Iako su predizborna prepucavanja između Bidena i Trumpa već krenula dok država iščekuje nove predsjedničke izbore, Biden je zabrinuto poručio kako je ''zahvalan što čuje da je Trump dobro i da je na sigurnom''. Također, iz Bijele kuće danas je zakazana i konferencija Bidena na kojoj iznosi nove detalje. 

- Sinoć sam razgovarao s Trumpom i zahvalan sam što je dobro i što se oporavlja. Imali smo kratki razgovor. Također izražavamo sućut obitelji muškarca koji je ubijen, on je bio otac i štitio je svoju obitelj od metaka koji su stizali. Izgubio je život. Molimo se i za oporavak ozlijeđenih.  Zahvalni smo sigurnosnim službama i pojedincima koje su riskirale svoje živote za našu naciju - poručio je Biden. 

 

- Kao što sam rekao sinoć, u SAD-u nema mjesta za ovakvo nasilje. Atentat je suprotno svemu što mi zastupamo. To nije Amerika, ne možemo dopustiti da se ovakve stvari događaju. Ništa nije važnije od jedinstva trenutno. Debatirat ćemo i nećemo se slagati, to se neće promijeniti, ali ne smijemo izgubiti iz vida tko smo kao nacija - kazao je.

Zamjenica Kamala Harris i Biden razgovarali su sa svim službama nakon ovog atentata, a predsjednik je poručio kako trenutno FBI trenutno vodi istragu koja je u ranim fazama. 

- Pozivam sve da se jave ako imaju informacija o motivima napadača. Međutim, molim vas nemojte imati predrasuda oko njegovih motiva, pustite da to FBI napravi. Kako se ova istraga nastavlja, Trump će kao bivši predsjednik nastaviti uživati visoku razinu sigurnosti kao što je imao i dosad. Objavit ćemo i rezultate istrage kada se dovrši, ali finalno - moramo se ujediniti kao nacija da pokažemo tko smo - poručio je. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?