RAZMJENA ZAROBLJENIKA

Djeca ruskih špijuna najveći misterij razmjene Zapada i Rusije: Otkriveno kako su saznali tešku istinu o svojim roditeljima

KIRILL ZYKOV/REUTERS
06.08.2024.
u 17:43

Obitelj je potvrdila sada raširene izvještaje da su djeca odgajana kao katolici koji govore španjolski

Rusija je u četvrtak oslobodila više od desetak zatvorenika, uključujući Amerikance, Nijemce i ruske disidente, u jednoj od najvećih i najsloženijih razmjena zatvorenika u povijesti SAD-a. Troje od oslobođenih bili su američki državljani - novinari Evan Gershkovich i Alsu Kurmasheva te bivši marinac Paul Whelan. 

U zamjenu je Moskva primila osam Rusa koji su bili zatvoreni u pet različitih zemalja. Među razmijenjenima su bili Anna Dultseva i Artyom Dultsev, ruski špijuni koji su se u Sloveniji predstavljali kao argentinski par. Ni njihova djeca školske dobi, koja su s roditeljima pričala španjolski, nisu znala njihovo pravo podrijetlo - sve dok roditelji nisu otkrili identitete u avionu za Rusiju, piše Politico.

U izvješću koje je u ponedjeljak emitirala ruska državna Rossiya-24, obitelj je potvrdila sada raširene izvještaje da su djeca odgajana kao katolici koji govore španjolski. Dultsev je rekao da je njihova kći "malo plakala". Njihov sin bio je smireniji i primio je vijest “vrlo pozitivno”. Dultseva je rekla da im je, nakon uhićenja 2022., Argentina navodno htjela oduzeti djecu, ali je Slovenija učinila sve da ih zadrži u zemlji kako bi bili zajedno.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije