SEUL

J. Koreja i SAD idući tjedan kreću s velikim zajedničkim vojnim vježbama

12.08.2024.
u 11:42

Južna Koreja i Sjedinjene Države idući će tjedan započeti sa svojim godišnjim vojnim vježbama namijenjenim jačanju obrane od sjevernokorejskog naoružanja i kibernetskih prijetnji, objavili su dužnosnici u ponedjeljak. 

Vježbe „Ulchi štit slobode” trajat će od 19. do 29. kolovoza, a događaju se dok Sjeverna Koreja i dalje radi na razvoju svog nuklearnog i raketnog programa te pokušava lansirati satelite za nadzor. 

Vježbe će se baviti „realnim prijetnjama” u svim sferama, uključujući raketne, ali i kibernetske napade, priopćile su dvije vojske. 

Savez će „dodatno ojačati svoje kapacitete i obranu kako bi odvratio i obranio se od oružja masovnog uništenja”, rekao je glasnogovornik južnokorejskog glavnog stožera Lee Sung-jun. 

Lee je rekao kako će južnokorejska vojska paralelno provesti i vježbu civilne zaštite prema scenariju nuklearnog napada sjeverne susjede. 

Američka vojska objavila je da je riječ o jednim od najvećim vojnim vježbi na području Indopacifika. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije