PITTSBURGH MAN

Mreže bruje o 'misterioznom čovjeku' sa šeširom koji je bio na Trumpovom skupu. Evo tko je on

Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
14.07.2024.
u 19:16

Inače je popularni teoretičar zavjere i veliki pristaša Donalda Trumpa, a jedan je od glavnih podržavatelja QAnon teorije zavjere kojeg nazivaju i ''Pittsburgh man'

Brojne teorije krenule su kružiti društvenim mrežama nakon što je Amerika jučer svjedočila atentatu na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa tijekom predizbornog skupa u Pennsylvaniji, a jedna od njih veže se uz misterioznog muškarca koji je bio na tom skupu. U crnome, s fedorom na glavi, muškarac je ostao stajati relativno mirno dok je Trumpa okrznuo metak i raskrvario mu uho, pa su brojni pomislili da je on nekako i povezan s cijelim atentatom. 

Međutim, otkrilo se vrlo brzo kako se zapravo radi o republikancu Vinceu Fusci koji se još 2022. kandidirao i za Senat kako bi zastupao Pennsylvaniju. Inače je popularni teoretičar zavjere i veliki pristaša Donalda Trumpa, a jedan je od glavnih podržavatelja QAnon teorije zavjere kojeg nazivaju i ''Pittsburgh man''. Naime, njegovi sljedbenici vjeruju kako je on zapravo John F. Kennedy jr., sin ubijenog predsjednika, koji je lažirao svoju smrt u avionskoj nesreći 1999. i zapravo pomaže Donaldu Trumpu u borbi protiv tzv. 'duboke države' - tajne mreže vladinih službenika i utjecajnika koji rade protiv Trumpa kako bi održali svoju moć i kontrolu. On sam nikada nije rekao da je to istina.

Te spekulacije krenule su se širiti još 2018. godine, a neki su kasnije mislili da će biti jedan od Trumpovih saveznika, osvoji li mandat u Bijeloj kući. Iako te teorije nemaju nikakve dokaze kojima bi se to potkrijepilo, Fusca se svejedno smatra jednim od istaknutijih osoba u krugovima QAnon pristaša. 

Fusca je također česti posjetitelj Trumpovih skupova, a upravo je on bio jučer na skupu na kojem je došlo do napada. Njega se jasno može vidjeti na snimkama, a u jednom trenutku se bio kratko ustao da vidi što se događa s Trumpom. 

Inače, Donald Trump evakuiran je jučer krvavog lica nakon atentata na njega počinjenog nekoliko minuta pošto je započeo skup u Butleru, mjestu na sjeveroistoku Sjedinjenih Država. Napadač je ubijen, a smrtno je stradala još jedna osoba. Dvoje sudionika skupa je ranjeno. Svi su muškarci, priopćila je policija.

"Hvala vam svima na molitvama i mislima koje ste mi uputili jučer, jer samo je Bog spriječio da se dogodi nezamislivo", napisao je republikanski kandidat za američke predsjedničke izbore na svojoj platformi Truth Social. "Nećemo se predati strahu, nego ćemo umjesto toga ostati nepokolebljivi u svojoj vjeri i zadržati prkosan stav pred zlom", dodao je.

"U ovom je trenutku važnije nego ikada dosad da zadržimo zajedništvo i pokažemo svoj pravi karakter kao Amerikanci te da ostanemo snažni i odlučni i da ne dopustimo zlu da pobijedi", istaknuo je bivši američki predsjednik. Donald Trump će otputovati u Milwaukee, gdje se od ponedjeljka održava republikanska konvencija. Na kraju konferencije službeno će biti nominiran za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?