Muškarac u SAD-u ušao u tursko veleposlanstvo i donirao 30 milijuna dolara za žrtve

Potres u Turskoj
reuters
12.02.2023.
u 12:39

Spasioci u južnoj Turskoj upozorili su da su napori da se pronađu preživjeli nakon potresa otežani izbijanjem nasilja, dok broj mrtvih u Siriji i Turskoj raste. Za  posjeta Kahramanmarasu u Turskoj, voditelj humanitarne agencije UN-a Martin Griffiths izjavio je za Sky News da će se broj poginulih "udvostručiti ili čak i više od toga". "Zapravo, nije se stvarno ni počelo brojati mrtve", rekao je Griffiths."Uskoro će ljudi zaduženi za potragu i spašavanje prepustiti mjesto humanitarnim agencijama koje će se idućih mjeseci brinuti za stradale u potresu", rekao je Griffiths u subotu u video na Twitteru.

Anonimni muškarac u Sjedinjenim Državama donirao je 30 milijuna dolara žrtvama potresa u Turskoj i Siriji, prema pakistanskom premijeru Shehbazu Sharifu, koji je tu vijest objavio u subotu na Twitteru.

“Duboko sam dirnut primjerom anonimnog Pakistanca koji je ušao u tursko veleposlanstvo u SAD-u i donirao 30 milijuna dolara za žrtve potresa u Turskoj i Siriji”, tvitao je premijer. "Ovo su tako veličanstvena djela filantropije koja omogućuju čovječanstvu da pobijedi nad naizgled nepremostivim izgledima", dodao je Sharif.

Turska državna novinska agencija Anadolu potvrdila je vijest CNN je zatražio komentar od veleposlanstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije