ZAGREB

MVEP pozvao hrvatske državljane da napuste Libanon

05.08.2024.
u 12:52

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) pozvalo je u ponedjeljak hrvatske državljane da napuste Libanon, pridruživši se time nizu država koje su ranije pozvale svoje stanovnike da odmah napuste bliskoistočnu zemlju zbog očekivane eskalacije sukoba s Izraelom. 

„Zbog pogoršanja sigurnosne situacije, MVEP poziva hrvatske državljane da napuste Libanon komercijalnim letovima”, napisalo je ministarstvo na platformi X. 

MVEP je uz objavu podijelio kontakt hrvatskog veleposlanstva u Egiptu, nadležnog i za Libanon. 

Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australija, Francuska, Kanada, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Japan, Turska i Jordan među državama su koje su već pozvale svoje državljane da napuste tu bliskoistočnu zemlju. 

SAD i Britanija u svojim su pozivima državljanima poručili da napuste državu bilo kojim mogućim letom. 

Međunarodna zajednica očekuje eskalaciju dosad samo sporadičnih prekograničnih sukoba između Izraela i Libanona, nakon što je u Teheranu ubijen politički čelnik Hamasa Ismail Hanija, a u Bejrutu zapovjednik Hezbollaha Fuad Šukr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije