ATLANTA

Tinejdžer i njegov otac pred sudom zbog smrtonosne pucnjave u školi u SAD-u

06.09.2024.
u 21:23

Maloljetni napadač osumnjičen za ubojstvo četiri osobe u srednjoj školi u saveznoj američkoj državi Georgiji prvi put se pojavio pred sudom. Colt Gray 14-godišnji dječak u napadu je i ranio devet osoba i nije se izjasnio o krivnji pred višim sudom. Osim njega, pred sudom se nalazi i njegov otac.

Sudac Currie Mingledorff rekao je da je maloljetni Gray optužen po četiri točke teškog ubojstva i da bi mogao biti osuđen na doživotni zatvor ako ga porota proglasi krivim.

Sudac je ranije rekao Grayu da bi se mogao suočiti sa smrtnom kaznom, ali se kasnije ispravio, rekavši da nije kvalificiran za smrtnu kaznu s obzirom da je mlađi od 18 godina. U ovoj saveznoj američkoj državi još uvijek je na snazi smrtna kazna.

Njegov otac, Colin Gray, također je optužen za četiri točke ubojstva iz nehata, dvije točke ubistva drugog stupnja i osam točaka okrutnosti prema djeci, navodi odjel za istrage Georgije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Zakoni Georgije dozvoljavaju da osumnjičeni stariji od 13 godina budu krivično procesuirani kao odrasli u ovisnosti od zločina. Ovo znači da bi se i Colt Grey mogao potencijalno suočiti sa strožijom kaznom ako bude osuđen.

Tinejdžer je uhićen neposredno nakon pucnjave u kojoj su stradala dva nastavnika i dva učenika.

Pucnjava u Winderu, gradu od 18.000 stanovnika koji se nalazi oko 80 kilometara sjeveroistočno od Atlante, ponovno je oživjela debatu o kontroli oružja u Sjedinjenim Državama.

U protekla dva desetljeća desilo se na stotine masovnih pucnjava u školama, a najsmrtonosnija je bila na univerzitetu Virginia 2007. godine, kada je ubijeno više od 30 ljudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije