WASHINGTON

Trump na sigurnom nakon što je spriječen pokušaj atentata

16.09.2024.
u 07:28

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump je  na sigurnom nakon što je tajna služba osujetila, kako je FBI rekao, očigledan pokušaj atentata dok je igrao golf na svom terenu u West Palm Beachu na Floridi.

Nekoliko agenata Tajne službe pucalo je na naoružanog napadača u žbunju u blizini terena za golf nakon što je primjećen nekoliko stotina metara od mjesta gde je Tramp igrao, rekli su zvaničnici za provođenje zakona.

Osumnjičeni je na licu mjesta ostavio jurišnu pušku u stilu AK-47 i druge predmete, pobjegao je vozilom i kasnije je uhićen.

Očigledni pokušaj ubojstva Trumpa dogodio se samo dva mjeseca nakon što je upucan na predizbornom skupu u Pensilvaniji, zadobivši lakšu ozljedu desnog uha.

Oba incidenta ističu izazove čuvanja predsjedničkih kandidata u žestokoj i polariziranoj kampanji sa nešto više od sedam tjedana do izbora 5. studenog.

- Želio bih se zahvaliti svima na vašoj brizi i lijepim željama - Bio je to svakako zanimljiv dan! - objavio je Trump na društvenim mrežama kasno u nedjelju, zahvalivši Tajnoj službi i policiji što su ga čuvali.

CNN, Fox News i New York Times identificirali su osumnjičenog kao Ryana Wesleya Routha (58) sa Havaja, pozivajući se na neidentificirane službenike za provođenje zakona. FBI je odbio komentirati, a Reuters nije mogao neovisno potvrditi njegov identitet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije