U Austriji muškarac nestao u lavini, za dio zemlje proglašena prirodna katastrofa

15.09.2024.
u 10:28

U Austriji je muškarac nestao u lavini, dok se diljem Europe službe bore s neviđenim poplavama.

U Austriji snijeg u rujnu

U Austriji su na jugu zemlje zabilježeni vjetrovi do 146 kilometara na sat, a na sjeveru oborine do 170 litara vode po kvadratnom metru. U Beču vatrogasci su intervenirali oko 150 puta u posljednja 24 sata kako bi očistili odvode začepljene smećem ili ispumpali vodu koja je prodrla u podrume, javljaju lokalni mediji.

Šumoviti dio parka Schönbrunn, najposjećenijeg mjesta u Austriji, zatvoren je iz sigurnosnih razloga, rekle su hitne službe agenciji APA. Groblja će danas ostati zatvorena.

Prema kancelaru Karlu Nehammeru, "vrhunac još nije dosegnut", a dio sjeveroistoka zemlje klasificiran je kao zona prirodne katastrofe.

U planinama na zapadu zemlje snijeg otežava promet na nekoliko cesta, a hitne službe traže muškarca nestalog u lavini.

Tirol je mjestimice prekriven slojem snijega i do jednog metra, što je iznimna situacija sredinom rujna, a prošli su tjedan zabilježene temperature iznad 30 stupnjeva.

Četiri osobe poginule u Rumunjskoj

Rumunjska služba za spašavanje objavila je ranije da je pronašla tijela četiri osobe u regiji Galati na jugoistoku zemlje gdje je pogođeno 5000 domova.

"Zbog obilnih oborina došlo je do poplava", a u cijeloj zemlji spašeno je ukupno 19 mjesta i stotine ljudi, priopćila je služba za spašavanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije