RUSI TVRDE

Ukrajinci s četiri tenka ušli na ruski teritorij? Snimke s terena pokazuju pucnjavu i intenzivno granatiranje

telegram
06.08.2024.
u 14:30

Snimke koje dolaze s terena prikazuju pucnjavu i intenzivno granatiranje graničnog područja, kao i manji broj ukrajinskih vojnika koje podižu rampu na jednom dijelu granice u šumskom području.

Noćas i jutros izbili su sukobi na rusko ukrajinskoj granici nedaleko grada Sumi. Kako je objavljeno na ruskim telegram kanalima ukrajinske snage, potpomognute s 4 tenka, navodno su pokrenule prodor u Kursku oblast i napredovale nekoliko stotina metara u ruski teritorij.

"Danas iz Sudžanskog i Korenjevskog okruga stižu informacije o pokušajima ukrajinskih oružanih snaga da se probiju na područje Kurske oblasti. Borci granične službe FSB-a Rusije i Oružanih snaga Ruske Federacije spriječili su prelazak granice." - objavio je guverner Kurska.

Snimke koje dolaze s terena prikazuju pucnjavu i intenzivno granatiranje graničnog područja, kao i manji broj ukrajinskih vojnika koje podižu rampu na jednom dijelu granice u šumskom području dok se kreću u vozilima na koje su stavili oznake tipične za rusku vojsku. Rusija razmješta pojačanja iz specijalnih postrojba na tom području, a objavili su i kako su njihovi dronovi uništili jedan ukrajinski tenk. No, sve te informacije nije moguće neovisno provjeriti.

Jedan od većih ruskih telegram kanala, Mash, objavio je kako su diverzanti u teškoj opremi uočeni oko 9 sati ujutro. Bili su naoružani američkim puškama M4, a imali su i set granata i eksploziv C4. Prije toga, ukrajinske oružane snage pokrenule su masovno granatiranje područja uz granicu.  U tijeku su topnički dvoboji. Mash je potvrdio kako je manja skupina ukrajinskih vojnika prešla granicu na jednom od uskih dionica bojišnice za nekoliko stotina metara te se vode borbe.

Inače, na ovom dijelu ruske granice očekivalo se kako će Rusija pokrenuti svoju ofenzivu, istovremeno s onom u regiji Harkiv, kako bi stvorila "sanitarni kordon", ali i odvukla dio ukrajinskih snaga s drugih bojišnica, na kojima Rusija mjesecima vodi ofenzivu. S tim očekivanjem je i Ukrajina u regiji Sumi zadnjih mjeseci gomilala trupe i opremu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije