Kriška torte se uvijek rado pojede, ali njena priprema, odnosno pečenje zna biti poprilično naporno. Međutim, ovu krem tortu je moguće pripremiti bez pečenja, a svaki sladokusac će uživati u savršenoj kombinaciji okusa.
Sastojci:
Podloga:
600 ml mlijeka
80 g pšenične krupice (griza)
5-6 žlica šećera
2 žlice gorkog kakaa u prahu
65 g čokolade za kuhanje
Krema:
450 ml mlijeka (250 ml za puding i 200 ml da bi se umutio šlag)
1 puding od vanilije
3 žlice šećera
dvije vrećice šlag-pjene (80 g)
Priprema:
Pomiješajte griz, šećer i kakao pa ukuhajte u uzavrelo mlijeko. Kuhajte 2 do 3 minute dok se ne zgusne, maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Kalup isplahnite hladnom vodom pa u mokar ulijte smjesu. Ostavite da se ohladi, piše zagreb.info.
U 250 ml mlijeka skuhajte puding uz dodatak šećera. Pokrijte ga folijom i stavite na hlađenje.
Šlag u prahu čvrsto umutite u 200 ml hladnog mlijeka. Ohlađeni puding izmiksajte pa dodajte 3 žlice šlaga i izmiksajte da nema grudica. Mikser smanjite na najmanju brzinu pa dodajte preostali šlag.
Na ohlađenu podlogu od griza i čokolade rasporedite kremu i stavite na hlađenje. Prije posluživanja tortu ukrasite ribanom tamnom čokoladom.