Posušje

Brojna župa Bezgrešnog začeća BDM s 9949 vjernika

22.03.2016.
u 11:00

Župni ured župe BZ Blažene Djevice Marije u Posušju pred Uskrs objavljuje godišnje obavijesti. Kao posebna zanimljivost je da se broj župljana tek malo “spustio“ u odnosu na godinu ranije. Upisano je za proteklu godinu 9949 župljana, a godinu ranije bilo ih je 10.032. Smanjio se broj novorođenih, a povećao broj umrlih. U Rastovači je najviše župljana, u 332 obitelji živi ih 1344.

U Konjovcu su dvije obitelji i četvero starijih, a tako je i u Nuglima. Tu je petero u četiri obitelji. U tijeku su ispovijedi za mlade i odrasle. Na Veliki četvrtak obredi počinju u 18 sati, slavi se misa večere Gospodnje. Nakon toga bit će klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu do ponoći. Svatko može doći tijekom večeri kad mu odgovara i pomoliti se. Na Veliki petak obredi počinju u 18 sati.

Na Veliki je petak obvezan post i nemrs. Milostinja Velikog petka namijenjena je za potrebe Svete zemlje.

Na Veliku subotu obredi uskrsnog bdjenja počinju u 20 sati. Pod misom će bit i blagoslov jela. Posušani Uskrs slave po svim običajima, a dolaze i raseljeni na najveći katolički blagdan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?