Prozor-Rama

Dodjelom nagrada i priznanja zatvoren sajam 'Dani šljive Prozor-Rama'

18.09.2024.
u 10:43

Svečanom dodjelom nagrada najboljim izlagačima zatvoren je 17. Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive Prozor-Rama 2024". U nekoliko kategorija, među kojima su najbolja rakija, liker te najljepše uređen štand, izlagači su osvojili zlatne, srebrene i brončane plakete. 

Uz poslovne susrete i prezentacije, koje su se nastavile tijekom dana, dodijeljene su i zahvalnice te priznanja za doprinos u organizaciji sajma, priopćeno je iz Općine Prozor-Rama.

Kao i prethodnih godina, sajam je bio posvećen ramskoj šljivi i rakiji koja se od nje proizvodi. Ove godine, zlatnu plaketu za najbolju rakiju osvojio je Vinko Sičaja za jabukovaču, dok su priznanja u istoj kategoriji dobili i "Vodenica Jurić" te OPG "Gučogorka". Srebrene i brončane plakete za rakiju također su uručene istaknutim izlagačima, među kojima su bili i Veslački klub "Rama" i Rukotvorine Ante Čuljak Kajin.

Eko Ramaprodukt istaknuo se u kategoriji likera, osvojivši zlatnu plaketu za liker od višnje, dok je Tradicijski obrt "Vodenica Jurić" nagrađen za najbolji liker od oraha. Srebrene i brončane plakete dodijeljene su za niz različitih likera, uključujući likere od borovih iglica i višnje.

Sajamski organizatori su, osim nagrada za najbolje proizvode, uručili zahvalnice i priznanja za poseban doprinos realizaciji sajma. Među nagrađenima su bili Srednja škola Prozor, Mažoretkinje "Rama", Policijska postaja Prozor-Rama te Crveni križ općine Prozor-Rama. Također, priznanja su uručena i organizacijama koje su doprinijele razvoju poljoprivrede i turizma, poput Veslačkog kluba "Rama" i Lovačkog društva "Vepar".

Ovogodišnji sajam bio je mjesto natjecanja u pogađanju jačine ramske šljivovice, a prvo mjesto i nagradu pletaru osvojio je Ivan Mišura Barać.

Sajam je završio izvlačenjem tombole za posjetitelje, a ovogodišnji događaj imao je i humanitarni karakter – sredstva prikupljena od prodanih ulaznica bit će donirana Crvenom križu općine Prozor-Rama i udruzi "Djeca nade".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije