Brz trik

Evo kako očistiti napu od masnoće uz jedno sredstvo koje sigurno imate kod kuće

napa
Shutterstock
27.08.2024.
u 07:53

Nape iznad štednjaka vrlo su korisni alati u kuhinji jer pomažu ukloniti paru, dim i mirise od kuhanja...

Međutim, često se zanemaruju kada je riječ o čišćenju, a ako se nakupi puno masnoće, to bi moglo rezultirati užasnim mirisima u vašoj kuhinji. Dobro je povremeno očistiti napu kako biste spriječili da se to dogodi. Keith Ford, stručnjak za čišćenje iz Crystal Oven Cleaning, rekao je da postoji jednostavan, ali učinkovit način da osigurate da vaša napa ostane čista i sjajana.

Sve što vam treba su nekoliko kućanskih potrepština koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji, piše The Mirror. Stručnjak za čišćenje kaže da su vam potrebni deterdžent za pranje posuđa, vruća voda i neabrazivna četka za čišćenje masne nape. Da biste započeli proces čišćenja, pažljivo uklonite masne filtere iz nape. Oni bi se trebali lako izvaditi, ali ako niste sigurni, provjerite upute proizvođača.

Dodajte veliku količinu deterdženta za pranje posuđa u sudoper i napunite ga vrućom vodom. Stavite filtre u sudoper i ostavite ih da se natapaju najmanje 15 minuta, ili duže ako imate posebno jake mrlje od masnoće. Nakon namakanja, nježno izribajte filter i po potrebi dodajte još deterdženta izravno na filter. Važno je ne koristiti grubu spužvu ili bilo što oštro na filteru jer to može rezultirati njegovim oštećenjem.

Kada sva masnoća nestane s filtera i on izgleda čisto, isperite ga čistom vrućom vodom. Nježno obrišite filter papirnatim ručnicima i stavite ga negdje da se osuši na zraku. Nemojte vraćati filter dok nije suh i nemojte ga sušiti uz pomoć topline. Kada se osuši, vratite filter natrag u napu i provjerite radi li ispravno. Sada biste trebali imati dobro prozračenu kuhinju bez užasnih mirisa. Keith je rekao: "Preporučujemo da koristite papirnati ručnik ili čistu krpu kako biste obrisali filtre od masnoće svaki put kad koristite štednjak - pazeći da su ventilator i napa potpuno ohlađeni prije nego što počnete čistiti."

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije