FHMZ objavio dugoročnu prognozu

Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredna dva tjedna

04.07.2024.
u 15:44

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je izglede vremena u naredna dva tjedna u našoj zemlji. Izgledi vremena se odnose na period od 5. do 18. srpnja.
Kako su rekli, u petak i u dane vikenda u Bosni i Hercegovini izgledno je pretežito sunčano vrijeme.

"U centralnim dijelovima zemlje zadržat će se jutarnja svježina, a preko dana toplije s temperaturama zraka iznad trideset stupnjeva. Početkom narednog tjedna vedro i još toplije. U srijedu (10. srpnja) u poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi, a od četvrtka i dalje sunčano sa temperaturama iznad prosjeka uz rijetke pljuskove u centralnim i sjevernim područjima zemlje", dodaju iz FHMZ-a.

Minimalne temperature zraka u utorak varirat će između 11°C i 16°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 27°C i 32°C, na jugu do 34°C.

"Početkom sljedećeg tjedna maksimalne temperature do 36°C U periodu od 13. do 18 srpnja preovladavat će pretežito sunčano, ali ne i posve stabilno. Povremeno može biti mjestimične kiše u obliku kraćeg pljuska. Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 15°C i 20°C, u Hercegovini do 22°C. Najviša dnevna temperatura od 24°C do 30°C, jugu zemlje do 33°C", naglašeno je iz FHMZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije